Cytat:
eee tam
jak ładnie zorganizujemy stype to moze nam dadzą Euro 2012... Platini grozi paluszkiem Ukrainie
|
Jak Kraków w 4 dni wyrobi z organizacja , bez większych zgrzytów , to wiadomo gdzie sobie będzie można wsadzić te pkt przydzielane przy wyborze miast organizatorów E 2012.
Cytat:
|
Prezydent Rosji Dmitrij Miedwiediew oświadczył w środę, że jest oczywiste, iż polscy oficerowie w 1940 roku zostali rozstrzelani z woli ówczesnych przywódców ZSRR, w tym Józefa Stalina.
|
To jak rozumiem logiczna konsekwencja tych słów , będzie generalna zmiana linii obrony rządu rosyjskiego w Strasburgu w sprawach dot Katynia ?
edyta:
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...mysl,id,t.html
,,W poniedziałek z grupą przyjaciół postanowiliśmy porozmawiać z kardynałem Stanisławem Dziwiszem w tej sprawie. Chcieliśmy zapytać o możliwość takiego pochówku. Część znajomych wątpiła, że to w ogóle możliwe. Prosiłem też prof. Ryszarda Terleckiego, szefa krakowskiego IPN Marka Lasotę i prof. Andrzeja Nowaka, by dzwonili w tej sprawie do rodziny prezydenta.''
Te dwa zdania z wywiadu idealnie podkreślają to co mi się w tym pomyśle najbardziej nie podobało .
,,
Wiele osób protestowało we pod kurią przeciw tej decyzji.
To margines społeczności Krakowa. Protesty są niepoważne i świadczą o niezrozumieniu, że wkroczyliśmy na nową drogę przemian w Polsce, które zmierzają ku odrodzeniu moralnemu i duchowemu.
A intelektualiści?
Stan duchowy części elit intelektualnych to osobny problem. Czas to wszystko uleczy. Jeszcze będziemy dumni, że Maria i Lech Kaczyńscy - wspaniała, prawie królewska para spoczywają na Wawelu.''