orzeu napisał(a):

pzkwr sondy internetowe to najgorszy miernik sondazowy. Wedlug sondy internetowej to Wlosi obawiali sie na MŚ najbardziej reprezentacji Polski.
A czy w pracy masz tez ludzi starych/mlodych, ze wsi/miasta, kobiety/mezczyzn, ze wschodu i zachodu Polski w takiej samej proporcji? Nie.
Vasquez do ciebie przede wszystkim tyczy sie uwaga o robienie z tego tematu zalosnej pyskowki. "Opozniony bo trzymal flage do gory nogami". Jesli tylko tego typu masz zarzuty do Kaczynskiego to lepiej nie pisz nic.
|
Orzeu, z wykształcenia jestem psychologiem społecznym, więc jestem dość dobrze przygotowany do analizy różnych sondaży. Sondy internetowe nie są najgorszym miernikiem, są jedynie mniej miarodajne niż np. badanie na próbie reprezentatywnej. Zresztą napisałem w poście, że nalezy wziąć poprawkę ze względu na fakt, że w sondzie nie biorą udziału pewne grupy społeczne. Jednak liczba biorących udział (obecnie ok. 50.00 osób) i stosunek przeciwników i zwolenników 70% do 30% wskazuje, że decyzja o wyborze Wawelu nie jest popierana przez ogromną liczbę Polaków, podejrzewam, że przez ponad połowę. I tak powinno się odczytywać wyniki tego sondażu.