Wyświetl pojedynczy post
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2010, 08:40
hunter napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem kto konkretnie wyszedł z propozycją. Draba z kancelarii prezydenta wypowiadał się dzisiaj, że inicjatywa pochówku na Wawelu nie wyszła od rodziny, a rodzina jedynie zaakceptowała ten pomysł.
Wczoraj też sporo pisano, że Jarosław Kaczyński chciał żeby brata i bratową pochowano na Powązkach, więc mamy wyraźną rozbieżność wersji.
Czyli rozumiem, że jak się założy grupę na portalu społecznościowym do której dołączy 30 tysięcy ludzi, pod Kurią stanie 400 osób i coś tam będzie krzyczeć i napisze o tym kilku publicystów, to już jest to zdanie Narodu?
1) No właśnie, to jak sam przyznajesz, że spora rozbieżność wersji, to się nie wypowiadaj kategorycznie, tak jak wcześniej.
2) Nie jestem w stanie i nikt nie jest w stanie przełamać tego argumentu bez referendum, co byłoby kretynizmem, ale nie chodzi o to, zeby naród decydował, bo to nie jego decyzja. Chodzi o to, że została podjęta decyzja polityczna i bardzo kontrowersyjna, zdaniem wielu niesłuszna. Nie chce spłycać tego, co na ten temat sądzę, więc jeszcze raz odwołam się do argumentów przywołanych wcześniej.