hunter napisał(a):

Nie wiem kto konkretnie wyszedł z propozycją. Draba z kancelarii prezydenta wypowiadał się dzisiaj, że inicjatywa pochówku na Wawelu nie wyszła od rodziny, a rodzina jedynie zaakceptowała ten pomysł.
Wczoraj też sporo pisano, że Jarosław Kaczyński chciał żeby brata i bratową pochowano na Powązkach, więc mamy wyraźną rozbieżność wersji.
Czyli rozumiem, że jak się założy grupę na portalu społecznościowym do której dołączy 30 tysięcy ludzi, pod Kurią stanie 400 osób i coś tam będzie krzyczeć i napisze o tym kilku publicystów, to już jest to zdanie Narodu?
|
1) No właśnie, to jak sam przyznajesz, że spora rozbieżność wersji, to się nie wypowiadaj kategorycznie, tak jak wcześniej.
2) Nie jestem w stanie i nikt nie jest w stanie przełamać tego argumentu bez referendum, co byłoby kretynizmem, ale nie chodzi o to, zeby naród decydował, bo to nie jego decyzja. Chodzi o to, że została podjęta decyzja polityczna i bardzo kontrowersyjna, zdaniem wielu niesłuszna. Nie chce spłycać tego, co na ten temat sądzę, więc jeszcze raz odwołam się do argumentów przywołanych wcześniej.