|
Osoba Lecha Kaczyńskiego za życia była mi obojętna. Zdarzało mi się go skrytykować i powiedzieć to i owo.Dziś gdy już go nie ma na tym świecie mój pogląd się nie zmienił.Oczywiście żal mi rodzin poszkodowanych i samych ofiar jednak daleko mi aby ich gloryfikować i nazywać bohaterami tak jak to robią media i społeczeństwo, które nagle zrobiło z Lecha Kaczyńskiego wielkiego bohatera i nie wiadomo co jeszcze.Denerwuje mnie to jakie społeczeństwo jest fałszywe.
Co do pochówku na Wawelu. Uważam, że to nie jest dobry pomysł gdyż nie widziałem w niego takiego wielkiego Polaka który zasłużył na takie zaszczytne miejsce jak Wawel.Obecnie poza Janem Pawłem II nikt nie zasłużył aby tam się znaleźć. Jestem na nie, jednak daleko mi do tego aby iść pod kurię.Jeżeli Kaczyński zostanie pochowany na Wawelu uszanuję tą decyzję.
Szkoda tylko ,że zwolennicy piszą że Kaczyński zasłużył bo leży tam osoba X i Y, które nie zasłużyły więc i on może tam spoczywać.Wydaję mi się ,że jeżeli porównywać to do tych najwybitniejszych...
|