Wyświetl pojedynczy post
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2010, 00:06
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Ja rozmawiałem z siostrą, rodzicami, ich znajomymi i na 12 osób wszystkie były przeciw tej decyzji. Nikt jej nie mógł zrozumieć. Niech rodzina Kaczyńskich zrozumie co sądzą Ci "frajerzy" z pod kurii dla których Wawel do tej pory był magicznym miejscem, miejsce pochówku najważniejszych ludzi w historii Polski.

A Kaczyński był po prostu pierwszym (i oby ostatnim) prezydentem, który zginął w trakcie pełnienia tej funkcji. I tylko dlatego ma być pochowany wśród królów, Piłsudskiego i innych wielkich ludzi, którym nie dorastał do pięt?
Dla mnie Wawel też jest magicznym miejscem i po tym pogrzebie nie przestanie a nawet nabierze jeszcze większej magi.
Jeszcze raz napisze że dla mnie Prezydent Kaczyński był dla mnie kimś wyjątkowym był prezydentem że tak powiem z powołania
który jak nikt inny walczył za nasz kraj. Podobała mi się jedna z wypowiedzi jednego z polityków czy dziennikarzy że gdyby P. Kaczyński
pełnił te samą funkcję w 2 RP był by wychwalany pod niebiosa i strasznie szanowany. Tylko że dziś mamy takie czasy że patriotyzm i miłość do kraju jest czymś wstydliwym niestety .