Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 23:44
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Przeciez gdyby zmarl smiercia naturalna nie byloby tematu pochowku na Grobach.. Krolewskich.
Rozumiem.. wielka strata, smutek.. lzy... ale Wawel to wyjatkowe miejsce i wyjatkowe postacie tam leza.
To oczywiste że nie było by tematu.Trzeba sobie jasno powiedzieć że o tym wszystkim zadecydował najpewniej jeden wielki przypadek, błąd jednej lub kilku osób.
To podobnie jak np ofiary 11 Września - gdyby nie to że zginęły to nikt by im nie stawiał pomników, tablic upamiętniających , nikt nie wyczytywał by ich nazwisk - byli by zwykłymi ludźmi a tragedia której doświadczyli spowodowała że stali się w jakiś tam sposób nieśmiertelni.Podobnie Kaczyński - byłby jednym z Prezydentów - różnie ocenianym a to co go spotkało spowodowało i spowoduje że jest i będzie wyjątkowy.

Tak jak nie mam zamiaru mitologizować tej tragedii bo takie rzeczy się zdarzają.Jedni lecą na wczasy, inni oddać hołd pomordowanym, jeszcze inni w innym celu.
Tak też jestem w stanie zrozumieć tą niecodzienną decyzje bo też sytuacja jest zupełnie niecodzienna.
Jeśli chodzi o wagę państwową to jedyna i najpewniej ani za naszego życia ani za życia kolejnego pokolenia, coś takiego się nie zdarzy.

Ja mimo wszystko darował bym sobie takiej decyzji bo co by nie mówić jest ona bardzo kontrowersyjna i to nawet po tym temacie widać że jest sporo ludzi zupełnie nie z bajki pro GW,TVN itp - którym się to nie za bardzo podoba.
Wd mnie to nie czas żeby robić z Kaczyńskiego świętego, króla czy wielkiego wodza a nawet jeśli nie takie są intencje, to tak może to zostać odebrane.

Tyle że klamka zapadła i trzeba to zaakceptować.Władnym tej decyzji był Dziwisz, rodzina zdecydowała się ją zaakceptować i tyle

Ja też nie mitologizował bym tej legendy Wawelu - w różnych czasach to wyglądało różnie - nie ma nigdzie wyrytych punktów które dana osoba musi spełnić by tam móc być pochowanym.Może warto 'ożywić' ten Wawel.
Gdzie ja nie cofam swoich słów i nie zmieniam poglądów co do samej postaci Kaczyńskiego jak i jego prezydentury, którą oceniam co najwyżej średnio ale to żaden argument na bycie za czy przeciw.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 13.04.2010 o godz. 23:48.
94 - Allah Akbar!!