|
Żałoby ogłoszone w wielu krajach na świecie, słowa poświęcone Prezydentowi Kaczyńskiemu przez takich przywódców światowych jak Obama, Merkel, Klaus, Gordon Brown etc. są dla mnie bardziej wiarygodne niż medialna papka, jaką karmiły Polaków media w kraju na temat Jego odbioru za granicą Naszego Kraju. Teraz mam wrażenie że to wreszcie opadło niczym maska, niczym rozdarta kurtyna zasłaniająca prawdziwe oblicze Naszego Prezydenta.
Podczas podróży do Katynia reprezentował Nas wszystkich, cały Naród, w jak godny sposób chciał to zrobić, niech świadczy opublikowany tekst Jego przemówienia. Tragicznym paradoksem tej katastrofy jest fakt, iż w jej wyniku cały świat poznał jaką treść kryje za sobą słowo "Katyń". W tej chwili Rosjanie już nie mogą w dalszym ciągu realizować kłamstwa katyńskiego, co z powodzeniem udawało im się przez 70 lat. Powoli już chyba sami zaczynają to rozumieć. Być może owocem tej tragedii, będzie wreszcie PRAWDA na temat Katynia, otwarcie archiwów i rehabilitacji ofiar katyńskich.
Staje się to możliwe dzięki Prezydentowi Kaczyńskiemu, tragicznie zmarłemu w służbie Ojczyzny i choćby dlatego zasługuje On na pochówek w Katedrze Wawelskiej. Będziemy mieć w Krakowie ogromną uroczystość na którą przybędzie ogromna liczba oficjeli z całego świata w tle ich rozmów z pewnością będzie przewijała się tragedia katyńska i to nie tylko ta w której skutku się pojawią, ale także ta sprzed 70-lat.
Protesty czerwonych Widackich i Filemonowiczów są działaniem na szkodę Państwa Polskiego, na szkodę narodowego interesu. Akurat to mnie nie dziwi, zaskakuje mnie jedynie, że można w Polsce bezkarnie zakłócać ogłoszoną przez rząd żałobę.
Tyle mam do powiedzenia, nie zamierzam się wdawać w jakieś bezsensowne polemiki, prowadzące jak zwykle do awantury. Jest żałoba narodowa i jako Polak mam zamiar to uszanować.
|