Wyświetl pojedynczy post
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 22:31
PvD napisał(a):Wyświetl post
Tragicznie zmarłego prezydenta RP, którego pochowamy na Wawelu chyba w argumentacji powinno się porównywać do Największych, a nie do tych mniejszych. Argumentacja, że przecież spoczywają tam gorsi wg mnie nie powinna się wogóle pojawiać jako argument bo uwłacza zmarłemu prezydentowi.

.
Fakt, nie jest to dobra strategia forsowania własnej opinii, ale patrząc na wpisy o Dziwiszu trzęsącym Krakowem czy hasła "to nie mój prezydent" bywa, że trzeba sięgnąć po najbardziej prymitywne argumenty.

Też nie jestem super fanem tego pomysłu, bo Kraków za czasów Kaczyńskiego więcej tracił niż zyskiwał. Nie zmienia to jednak faktu, że skoro decyzje niezależne od przeciętnych Polaków zapadły, to nie ma sensu bredzić i biegać z prześcieradłami po franciszkańskiej...

Co do zasług Kaczyńskiego, też coś można się doszukać. Warto jednak, żeby każdy pamiętał, że należy je weryfikować adekwatnie do panujących realiów. Kaczyński nie żył w czasie wojny, rozbiorów czy powstań. Miał swoje miejsce w historii i nie można powiedzieć, że nie działał w interesie Polski. To w wyniku jego śmierci o Katyniu mówi cały świat. Tego nikt mu nie odbierze, chociażby było to dziełem przypadku.

Cytat:
Mysle że do jutra mogli by sie jeszcze wycofać, pod pretekstem zmiany decyzji rodziny lub niechęcią przewożenia ciała po całej Polsce.
Jasne, a później wyślą do Obamy i Putina SMS-a, "Zmiana planów, wpadajcie do Warszawy, czekamy... "
Ostatnio edytowane przez Vinci : 13.04.2010 o godz. 22:34.
"Kradzione szczęścia nie daje..."