Zacznę od tego ,że nie lubiłem L. Kaczynskiego wręcz go nienawidziłem, to ze zmarł śmiercią tragiczna nie zmieni mego zdania. Jednak jest to wielka tragedia dla rodziny i potrafie to uszanowac i uszanowac żałobe i tak też robie. Nie neguje też jego patriotyzmu, ani chęci czynienia dobra w Polsce. Decyzja o pochówku została podjęta i już się tego nie zmieni, to dla mnie jest to delikatnie mówiąc nie porozumienie....
Polska to jest dziwny kraj, kocham Polske ale w tej chwili uważam ze jesteśmy pojebanym narodem, który popada z jednej skrajności w drugą. My chyba jestesmy bardziej patetyczni niż najbardziej patetyczne amerykańskie filmy

.To uzewnętrznianie uczuć,wywiady z ludźmi jak im smutno, ze czuja potrzebe wpisania zdania w księge jest żenujące. Żałoba polega chyba na wyciszeniu i przeżywaniu smutku a nie okazywaniu tego i prześciganiu się kto jest bardziej "żałujący". Już każdy prześciga się w pomysłach jak tu uhonorować Prezydenta i jego małżonkę, powstaną pomniki, szpitale im. M. Kaczyńskiej i szkoły. Ronda , skwery już już. LUDZIE TROCHĘ ROZSĄDKU.
Dodrze, że jak niektórzy pisali nie padły propozycje pochówku w grotach watykańskich albo wołania Santo subito....
Czemu nie powązki

?
Czemu nie świątynia opatrzności bożej

Która notabene ma być/ jest darem od narodu. A naród podobno wybrał Pana L. Kaczyńskiego.
Też ludzie się .......nijcie w głowy, że Kraków się rozreklamuje przez tragedie

.
Dla mnie jest to skandal z tym pochówkiem, ale nie posunąłbym się do krzyczenia pod kurią "Powązki"
Ciekawe kogo to był pomysł z Wawelem ? Majchrowski ? to byłoby s****ysyństwo, że chce zbijać kapitał na tragedii. Jarosław ? Megalomania nie z tej ziemi, bo nie podejrzewam córki.
Kończąc jeszcze raz : LUDZIE TROCHĘ ROZSĄDKU, bo to co się dzieje z tv i prasie to jest szopka.
Stała sie wielka tragedia, zginęło mnóstwo ważnych ludzi, aż nie do pomyślenia..nie róbmy z tego widowiska..