Wyświetl pojedynczy post
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 21:34
GJ1906 napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to że niektórzy piszą że ludzie nie potrafią uszanować takiej tragedii i żałoby, a sami na tej tragedii i żałobie chcą promować Kraków...
O wymiarze marketingowym napisałem tylko i wyłącznie po to żeby osobom którym pomysł z Wawelem się nie podoba przedstawić inny wymiar tego wydarzenia.

Jeżeli chodzi o wymiar czysto moralny jestem zwolennikiem pochowania Lecha Kaczyńskiego na Wawelu. Głosowałem na niego, nie każda jego decyzja mi odpowiadała ale go szanowałem i byłem dumny, że mam prezydenta który walczy o dobro Polski. Prezydenta któremu zależy na kraju a nie na tym czy Żakowski czy błazen Majewski będą się ślinić na jego konto. Prezydenta, który walczył o odkłamanie historii i zginął tragicznie w miejscu o które walczył, przy okazji otwierając światu oczy na naszą historię - ok spowodował to ( chcę wierzyć) nieszczęśliwy przypadek ale tym samym cały świat dowiedział się o Katyniu. Być może takie było jego przeznaczenie...
Co do tego czy jest godny spocząć na Wawelu: przychylam się do zdania wypowiedzianego już przez niektórych, ci którzy tak protestują , że królowie itd może niech poczytają trochę historii ( nie koniecznie z bryków czy wikipedii - są jeszce na tym świecie książki) - Korybut Wiśniowecki to nie jedyny przykład osoby o wiele mniej godnej Wawelu.
Naprawdę tok fm, tvn 24 i inne podobne to nie są nośniki wiedzy ( a już z pewnością nie obiektywnej wiedzy).