|
Zaczęło się, już ludzie protestują, już czują się urażeni tym że Kaczyński będzie pochowany na Wawelu. Ci którzy protestują rozumiem, że dokładnie wiedzą kto i za co jest pochowany na Wawelu...Najlepszy obraz polskiego społeczeństwa to film Wesele. Sztuczny patriotyzm, wszystko na pokaz, urażona nagle duma. Kim są ludzie protestujący dziś przeciwko tej decyzji? Kojarzą mi się oni z polskimi kibicami reprezentacji, dumnie umalowani w poslkie barły z hymnem na ustach, jeszcze sztandar im na ręcę i husarie na koszulkach. I w tym stroju najebać się na maxa zwyzywać od najgorszych rywala i cieszyć się swoim patriotyzmem...żenada. Czego niby oni bronią? Zginął tragicznie Prezydent. Hołd oddają mu wszyscy najwięksi tego świata. Nie będę wychwalał Kaczyńskiego teraz pod niebiosa bo nie byłem nigdy jego zwolennikiem ale jedno na pewno mogę o nim powiedzieć; był wielkim patriotą. Nie takim jak ludzie teraz protestujący, ale prawdziwym patriotą. To on zbudował muzeum powstania warszawskiego, on dbał o walczacych o Polskę za komuny, on walczy nabardziej o pamięć o Katyniu. Można mu wiele zarzucać ale nigdy tego że nie był wielki patriotą i uważam że chociażby za to ma prawo zostać pochowany na Wawelu. Poza tym moje zdanie jest w tym temacie najmniej istotne, tak jak tej ujadającej hordy, po prostu ciszej nad tą trumną i tyle...
Powód: ortografia :)
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 13.04.2010 o godz. 21:30.
|