Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 21:16
Cytat:
I pomyśleć, że wystarczyła jedna mądra decyzja o pochowaniu Prezydenckiej Pary w jednym z jakże godnych miejsc (choćby razem z Prezydentem Kaczorowskim w Św. Opatrzności) by ludzie w skupieniu oddali się żałobie miast teraz się kłócić.
Otóż to.

Cytat:
Osoba ryzykująca własnym życiem w imię wolności obcego narodu
Czy to nie jest właśnie tworzenie mitów ?
Owszem polityka Prezydenta w stosunku do Gruzji była właściwa(pochwalałem jego działania w czasie konfliktu rus-gru) , ale po co popadać w taki patos ? Czy ktoś (nawet ze zwolenników) przed 10 kwietnia , pisał by takie podniosłe słowa ?

Nie spodobała mi się ta decyzja z kilku powodów
- mitologizacja prezydentury
- histeria narodowa z elementem patosu i łyżką hipokryzji od co poniektórych
- bardzo rozbieżne opinie w społeczeństwie = konflikt jeszcze praktycznie na grobach
- precedens powodujący , że na Wawelu w przyszłości mogą spocząć osoby powołujące się na casus Lecha Kaczyńskiego , które na to miejsce spoczynku nie zasługują

ALE DECYZJA ZAPADŁA
AMEN
nikt jej już nie zmieni , sam do grupy protestujących bym nie dołączył , ale nie uważam , że należy pozbawiać ich prawa wypowiedzi , bo naprawdę decyzja ta wywołała w społeczeństwie bardzo duże niezrozumienie .
W każdym razie mi się już na ten temat wypowiadać nie chce i tak powstała dyskusja jakiej temat polityczny dawno nie widział co o czymś świadczy.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 21:24.