Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 21:13
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie zwrócił uwagi na jeden fakt : nie wiem czy Kaczyński lubił nasze miasto czy nie (nie sądzę osobiście żeby miał coś przeciwko, żona mieszkała w Rabce więc też na pewno jakiś związek emocjonalny z Małopolską miała ) - natomiast jego pogrzeb "odkurzył" nasze ostatnio mocno zapyziałe miasto i podniósł do rangi stolicy. De facto pośmiertnie przysłużył się naszemu miastu bardziej niż większość za życia. Kraków jest na ustach całego świata, dyskutujemy my i nie tylko czy nasz Wawel to nie za wysokie progi dla Prezydenta RP. Jeżeli ktoś ma coś przeciwko temu pogrzebowi od strony moralno- mentalnej to niech spojrzy na ten fakt od strony pragmatycznej i niech się zastanowi. Ja osobiście jestem zwolennikiem pochówku Prezydenta Kaczyńskiego na Wawelu ale nie zamierzam obrażać przeciwników - polecam im tylko odrobinę namysłu nad tym czym ten pogrzeb jest zarówno dla Prezydenta jak i dla Krakowa.

Akcję pod Kurią wolę zostawić bez komentarza. Szkoda klawiatury na artykułowanie swoich przemyśleń na temat tych którzy tam narobili nam wstydu.
Rozsądnie argumentując to Kraków jest teraz na świetnej pozycji. Ranga została ogromnie podwyższona. Przecież Kaczyński mógłby powiedzieć ,że pochowa brata w STOLICY nie na prowincji w Krakowie... Kraków będzie na ustach całego świata przyjedzie Obama, Miedwiediew, Peres, Sarkozy , Aniela Merkelowa... Ważna historyczna uroczystość ,która wejdzie do historii jak komponent tego historycznego tygodnia... I o tym będą pisały podręczniki do historii... A nie o bandzie gówniarzy ,którzy pewnie są jeszcze na utrzymaniu rodziców a wielce chcą kozaczyć...