Wyświetl pojedynczy post
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 21:08
Nikt nie zwrócił uwagi na jeden fakt : nie wiem czy Kaczyński lubił nasze miasto czy nie (nie sądzę osobiście żeby miał coś przeciwko, żona mieszkała w Rabce więc też na pewno jakiś związek emocjonalny z Małopolską miała ) - natomiast jego pogrzeb "odkurzył" nasze ostatnio mocno zapyziałe miasto i podniósł do rangi stolicy. De facto pośmiertnie przysłużył się naszemu miastu bardziej niż większość za życia. Kraków jest na ustach całego świata, dyskutujemy my i nie tylko czy nasz Wawel to nie za wysokie progi dla Prezydenta RP. Jeżeli ktoś ma coś przeciwko temu pogrzebowi od strony moralno- mentalnej to niech spojrzy na ten fakt od strony pragmatycznej i niech się zastanowi. Ja osobiście jestem zwolennikiem pochówku Prezydenta Kaczyńskiego na Wawelu ale nie zamierzam obrażać przeciwników - polecam im tylko odrobinę namysłu nad tym czym ten pogrzeb jest zarówno dla Prezydenta jak i dla Krakowa.

Akcję pod Kurią wolę zostawić bez komentarza. Szkoda klawiatury na artykułowanie swoich przemyśleń na temat tych którzy tam narobili nam wstydu.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 13.04.2010 o godz. 21:11.