|
Odbiegając troche od smutnego nastroju o ile to w ogóle mozliwe.
Moim zdaniem tragiczna śmierć Prezydenta Kaczyńskiego spowodowała, ze stał się on swego rodzaju symbolem i wybitną postacią nie tylko u nas w Polsce, ale także w calej Europie, a nawet na calym Świecie. Chociaż daleko mi było do popierania Go jako urzędującego Prezydenta, to kilka razy naprawdę podobalo mi się jego zachowanie. Chodzi mi o szybką reakcję na agresję Rosji na Gruzję, mimo tego, że wiele osób twierdzi, że bylo to zachowanie pod tzn publiczke. Doceniam również jego wklad w walkę o prawdę o Katyniu. Jego zagrywka z podpisaniem Traktatu z Lizbony. Mimo wielu glosów krytyki, ja uważam, ze chciał tym pokazać calej UE, że nadszedl wkoncu czas na docenienie glosu naszego kraju i pokazanie, ze nie damy się przez nikogo zmanipulować.
Obecna sytuacja jest trochę dziwna i fałszywa. Jeszcze w ubiegly Piątek na Prezydenta plynęły glosy krytyki, za to dzisiaj jest on wręcz wystawiany przez większość na oltarze. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale nie jest to na pewno dobre zachowanie.
Nie jestem zwolennikiem Pisu.
|