Wyświetl pojedynczy post
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 20:40
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Proponuje jeszcze zrobić z Kaczyńskiego świętego, a dzień 10 kwietnia zrobić dniem wolnym od pracy, aby należycie uczcić jego pamięć... Żałosna jest ta medialna szopka... 3/4 krytykowało go, śmiało się z niego za życia, a teraz zapomnieli o tym...
Trudno się z Tobą nie zgodzić. Przed feralnym wypadkiem często szydzono i śmiano się z Prezydenta Kaczyńskiego, Gosiewskiego i reszty polityków... Teraz wszyscy nagle zaczęli ich uwielbiać, w mediach 24h na dobę mówi się o Nich jako o wielkich Polakach, mówi się także o Ich zasługach. Czemu przed śmiercią Kaczyńskiego nie pokazywano w takim świetle? Wcześniej Ich wyśmiewano, dziś (na siłę?) robi się z Nich bohaterów narodowych. Dlaczego?

Co do pochowania pary prezydenckiej na Wawelu. Dla mnie jest to niezrozumiała decyzja. Według mnie Prezydent powinien zostać pochowany w stolicy, w Jego rodzinnym mieście. Szkoda, że przez wybór Wawelu, jako miejsca pochówku ludzie zaczęli się kłócić, tak szybko zapomnieli o tym, co przeżywali w dniach wcześniejszych...

Cytat:
Beata Kawecka dodaje: - Byłam głęboko poruszona śmiercią prezydenta Kaczyńskiego, choć na niego nie głosowałam. Jako społeczeństwo czuliśmy się zjednoczeni, a teraz przez jedną decyzję kardynała Dziwisza czujemy się podzieleni.
Nic dodać, nic ująć...