Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 16:23
Stanisław Dziwisz mówi tak :

Kraków jest otwarty, ja, jako biskup i stróż katedry, jestem otwarty. Pogrzebanie pary prezydenckiej byłoby dla Krakowa zaszczytem i tak Kraków przyjąłby decyzję rodziny. Ostatecznie jest to decyzja rodziny - powtórzył.

Dziwisz tyle lat przy papieżu Janie Pawle Wielkim ... To jest autorytet i on mówi ,że to zaszczyt to co on jest głupi...

Jak czytam te komentarze chociażby na TVN24 to mi się włos na głowie jeży. Takiego festiwalu głupoty, nienawiści , zaściankowości nie ma chyba nigdzie na świecie...

Tak w kwestii wizerunku to takim ciekawym przykładem jest Reagan. Ten wybitny polityk i prezydent USA przecież swoją niezłomną postawą przyczynił się do upadku żelaznej kurtyny. Ale warto pamiętać ,że on był obiektem strasznych i nikczemnych ataków ze strony mediów.. Też z niego szydzono ale on się tym nie przejmował , znosił to bardzo spokojnie i robił swoje... Niestety sytuacja naszego ładu medialnego jest znacznie mniej wykrystalizowana. Inny taki gość to np. Richard Nixon. Nixon był człowiekiem ,który de facto dzięki mediom stracił stanowisko. Afera Watergate była naprawdę łatwa do zatuszowania ,gdyby dwóch dziennikarzy nie zaczęło drążyć tematu... I jaki byłby wtedy wizerunek Nixona , wielki polityk ,który wyprowadził wojska z Wietnamu , otworzył się na Chiny... A tak tylko Watergate , impeachment ....
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 16:35.