Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 15:43
LoRd napisał(a):Wyświetl post
Wawel jest symbolem Rzeczpospolitej. Kaczyński swoją polityką nawiązywał na ile to możliwe do tradycji II Rzeczpospolitej. Ja wiem, że o tym się nigdy nie mówiło bo ważniejsze było ile miał wzrostu ale co on miał przed rozbiorami się urodzić, żeby mógł spocząć na Wawelu ? Zawsze mnie fascynowało dlaczego o polityce i historii mówią ludzie którzy nie znają jej innej niż z tabloidów.
Amen.. Też mam takie wrażenie ... Ludzie nie mają zielonego pojęcia o pewnych kwestiach a się wielce żołądkują ... Całą wiedzę o Polsce czerpią z Gazety Wyborczej w której mówią co ma czytać , co ma oglądać, czego ma słuchać , kogo krytykować i za co, w co wierzyć , na co się krzywić z odrazą , czemu radośnie przyklasnąć... Życie takich ludzi jest strasznie ubogie bo we własnym mniemaniu pretendują to ludzi co najmniej wybranych , dotkniętych przez boski geniusz...

Panie Jotka

1) Jak były wybory prezydenta UE i szefowej dyplomacji to też Zdradek Sikorski mówił ,że jedziemy przedstawić tam swoje stanowisko , jedziemy wybierać... Tak polecieli ,że jak zalecieli to wszystko już było ustalone...
2) Lech Kaczyński do II RP nie przystawał. Muszę to szczerze przyznać on byłby na ówczesną politykę za miękki, za honorowy, za uczciwy. Idźcie do biblioteki poczytajcie gazety z tamtych czasów . Jeżeli teraz narzeka się na emocje , ostry język debaty publicznej to po przeczytaniu ówczesnych publicystycznych wystąpień można się co najmniej zdziwić ich agresywnością.
3) Poza tym Lech Kaczyński zawsze chciał utrwalać pamięć o historii bo wiedział ,że bez powszechnej znajomości historii swojego kraju nie możemy budować przyszłości. Dlatego tak walczył o prawdę historyczną co jest piekielnie ważne w budowaniu tożsamości narodowej.
4) Cały tragizm polityki Kaczyńskiego polega na tym ,że ruchy jakie on wykonywał i filozofia której hołdował to coś normalnego w nowoczesnym państwie narodowym ,a media wmówiły ludziom ,że dbanie o interesy własnego narodu to zaścianek... Nic bardziej mylnego..
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 15:51.