Bronex napisał(a):

Majchrowski już powiedział ,że nic nie jest przesądzone więc darujmy sobie te przekomarzanki. Trudno ,żeby po pięciu latach prania mózgów ktokolwiek w tym kraju ze strony platfusów zachował jakiś umiar w ocenach.. Dla całej bandy ignorantów ta tragiczna śmierć nic nie zmienia . Jak byli obojętni i dawali się manipulować tak będą dalej... Dla nich jedynym piewcą prawdy objawionej jest Donald Tusk i front mediów ,który za nim stoi... Teatr jest najważniejszy... Obojętnie kim teraz by nie był Kaczyński , obojętnie ile w sensie realnym by dla tego kraju nie zrobił to i tak ubrany jest w percepcji wykształciuchów w gumiaki wieśniaka , prymitywa, nieudacznika , kartofla , kurdupla co tam jeszcze jest w tej gamie... Pytanie jest innej natury czy Kraków zasługuje na to ,żeby człowiek tak wielkiego formatu został pochowany w tym mieście... Może rzeczywiście Warszawa by była lepsza . Tam się urodził , tam się wychował ,był prezydentem tego miasta... Po co teraz po jego śmierci mają krakowianie na nim leczyć swoje zaściankowe kompleksy... Z resztą ktoś już zauważył to wcześniej decydując podczas wyłaniania miast gospodarzy przy okazji EURO2012
Salek piszesz nie ta liga... OK może i to jest argument ... Ale bierzesz pod uwagę coś takiego jak epoka historyczna... No to kogo chcesz teraz na Wawelu pochować... Tuska, Michnika, Wałęsę (ubeckiego agenta , który nawet nie miał odwagi się przed Polakami przyznać do swojego haniebnego czynu) może Jaruzelskiego... Weź pod uwagę ,że Ci ludzie którzy spoczywają na Wawelu w swoich epokach też mieli oponentów (Piłsudski , Sikorski chociażby) Wagi tego wszystko dopiera nabieramy z perspektywy czasu... Argumentacja wrogów Kaczyńskiego przypomina mi jak kiedyś powiedział jeden z apologetów Jaruzelskiego i Kiszczaka ,że ich zasługą jest to ,że przyczynili do procesu beatyfikacyjnego Popiełuszki...
|
Zamilcz .Bardziej idiotycznego posta dawno nie uświadczyłem . Jak ktoś twierdzi , że Prezydent Kaczyński nie powinien być pochowany na Wawelu to od razu darcie japy i te utarte slogany o TVN i GW. Idz posłuchaj lepiej audycji Rydzyka i przypomnij sobie jaki miał szacunek dla pani Kaczyńskiej. Od razu zaznaczam , że PO to nie moja bajka .