Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 12:09
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Może dlatego, że jest tragicznie zmarłym prezydentem Polski?! Ludzie, opamiętajcie się. Wychodzi z Was właśnie zakłamanie, jak jeszcze 2 dni temu mówiliście jak Wam przykro, a teraz jak sępy rzucacie się, żeby dopiec Kaczyńskiemu, zapominając o tym, że on nie żyje!

Dla mnie decyzja o tyle niezrozumiała, że przecież Warszawa, to jego dom i ja nie wyobrażam sobie własnego pochówku gdzie indziej, niż w domu właśnie. Co do tego, że to Wawel, to jako głowa państwa na pewno na to zasłużył.
Szanowny kolego nie dostrzegasz chyba przewrotności tej sytuacji . Teraz to jest dla jego kontestatorów Prezydent RP i oddają hołd majestatowi tego urzędu. Ale jak Lech Kaczyński żył to nikt się nie zastanawiał ,że pluje na majestat tegoż urzędu tylko radował swoje serce wypróżniając się werbalnie na Lecha Kaczyńskiego. Tak jak napisałem powyższy wpis. Taka decyzja wymaga konsultacji. Może rzeczywiście większość mieszkańców tego dumnego miasta ,w który znajduje się tak strasznie kluczowe miejsce dla państwowości polskiej jak Wawel , nie życzy sobie pochówku takiej osoby. Tutaj się Dziwisz dogada z rządowymi za plecami narodu. Nie ma co pikieta jak nic.

PS. Mareq ciekawa informacja z tym konfliktem historią Polski i krajów słowiańskich zajmuję się prawie ,że zawodowo a o tym pierwszy raz słyszę ciekawostka...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 12:20.