|
No to co ? Wyjście tylko jedno zebrać się ,założyć komitet , oprotestować ,"Wawel tylko dla Donalda" transparent przygotować... "Kraków nie chce prezydenta"... Po co budować mity ... Jak psa zakopać za stodołą u jakiegoś chłopa na wsi i tyle... Mam nadzieje ,że dzielni mieszkańcy tak wspaniałego miasta nie dopuszczą do tego aby ktoś ich tak dyfamował...
Dobra żartowałem , chciałem być tak postępowy jak idol platformianych Janusz Palikot ,który na dzień pogrzebu zapowiedział wielki happening. Tak całkiem poważnie... Wiadomo ,że trudno abyśmy tutaj popadali w mitologię. Teraz dokładnie widać ile ludzi zostało nabranych przez "postępowe" media. Jeżeli kogoś pokazywać to w imię pewnej możności rzetelnej budowy oceny z wadami i zaletami. Patrzcie ,że okazuje się ,że można sporo dobrych rzeczy o takim prezydencie jak Kaczyński powiedzieć. Trzeba być naprawdę strasznie ślepym ,żeby nie dostrzegać niesprawiedliwość ukazywania tego człowieka (stara metoda propagandy przemilczeć zalety i sukcesy obiektu niszczonego) . Nie można popadać w tony beatyfikacyjne ale opinia publiczna powinna żądać od mediów obiektywizmu. To samo się tyczy Tuska czy Komorowskiego. Chciałbym znać tych ludzi , wiedzieć o nich więcej. Media serwują papkę , teatrzyk, półśrodki , wygłupy. Może ja jako człowiek ,który nie jest zwolennikiem Tuska popełniam błąd nie zadając sobie trudu zrozumienia jego filozofii. Może w tak skrzętnie uprawianym nieróbstwie i szkodnictwie jest ukryta metoda. Problem platformianych polega na tym , że PiS ociera się o śmierć. A PO to anty-PIS . Wydmuszka wypłukana z ideologii. PO jest antytezą PiSu plus koalicja mediów. Pomyślcie nie ma PiS-u nie ma PO proste. Teraz nie ma opozycji. Idzie totalitaryzm i dyktatura. Czekam z utęsknieniem na prywatną służbę zdrowia, płatne studia wyższe , reformę finansów publicznych wiele wiele innych projektów PO. Szanowni wyborcy PO powinni umieć wyegzekwować od ludzi ,których wybrali realizację programu no bo przecież jako młodzi , wykształceni , z wielkich miast głosowaliście na program nie żeby Kaczyńskiemu zrobić po złości , nie dlatego ,że ktoś ma ładną cerę , a ktoś innych dobrze wychodzi na zdjęciach.
PS. Ludzie nie wiem co Wam szkodzi taka decyzja rodziny. Tak niektórzy tu się zachowują jakby chcieli Wam co najmniej grobowiec Adolfa Hitlera ze Stalinem na dokładkę zainstalować na tym Wawelu. Hans Frank tam urzędował to i Kaczyńskiego da się pochować . Spokojnie.
PS2. Ja sądzę ,że przedstawiciele duchowieństwa mogą się zgodzić. Wielu ludzi poparcie dla Kaczyńskiego utożsamiało tylko z szalonym toruńskim Ojcem Dyrektorem bo on się w swoich pojebanych poglądach szkodzących de facto PiS-owi nie krył. Ale trzeba pamiętać ,że hierarchowie Kościoła katolickiego de facto no powiedzmy to popierali PiS w całej rozciągłości tylko nie mogli się z tym jawnie obnosić na forum publicznym.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 12:17.
|