A to przypadkiem nie chodzi o powierzchnię na wschodniej?
Arapaho napisał(a):

|
No właśnie a ja mam w 4 literach co na stadionie zrobi jakiś Sport5 a nawet inny operator jeśli mój klub będzie miał z tego fige z makiem
|
I tak miałby figę z makiem. Wisła sama nie zagospodarowałaby powierzchni komercyjnych bo to koszt, a ewentualny wynajem ich komuś to też ryzyko, że się nie zwróci to co Wisła płaci miastu.
Zresztą co tutaj gdybać, jak miasto chciało aby Wisła sypnęła grube miliony do budowy jak chce być operatorem, ŻADEN klub w Polsce by na takie cud warunki nie poszedł. Gdyby miasto wybudowało przynajmniej kioski gastronomiczne, to Wisła bez większych oporów by je wynajęła razem z powierzchnią sportową, z tego można odnieść realny zysk, a że miasto ich nie wyposaży a Wisła na to nie ma pieniędzy to nic dziwnego, że ich nie wynajmie.
To nie jest tak, że Wisła nie może zarobić na stadionie - wysoka frekwencja na każdym meczu i powinno być bez problemu. Wypadłoby zacząć już wynajmować skyboxy, tylko nie wiadomo jeszcze kto za to będzie odpowiadał. Przy takiej ich ilości można zarobić na nich miliony. Wiśle brakuje ludzi odpowiedzialnych za marketing, oczywiście odpowiedzialnych do tego. Wystarczyłoby tylko rozdmuchać to odpowiednio a ze skyboxów byłaby kasa rok rocznie na niezłe transfery.