Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2010, 22:50
marcin 19876 napisał(a):
czy pomiedzy tym cudownym pawilonem medialnym a sektorek A bedzie jakas przestrzen wolna?bo jak narazie wyglada to tak, ze bedzie tam taka dziura miedzy trybuną a pawilonem czy moze zostanie to jakos polączone?

Moja dawna sugestia na poniższym rysunku

przedstawiała pewną propozycję zabudowy narożnika przy szklaku. Zaznaczony zielonym kółkiem narożnik, dzięki przedłużeniu piętra trybuny zachodniej aż do samego szklaka, maksymalnie i jednakowo zamykał ten narożnik z obydwu stron szklaka tj. od strony trybuny E i zachodniej. Przedłużenie to eliminowało zbyt dużą przerwę w bryle stadionu oraz komponowało także z naprzeciwległą trybuną wschodnią, gdzie piętro trybuny wschodniej, zachodzi w lini prostej tej trybuny aż do narożnika, nawet dalej niż owo sugerowane przedłużenie do okrąglaka, piętra trybuny zachodniej. Taka zabudowa narożnika przy szklaku, umożliwiała także zabudowanie kontenera z agregatami przy szklaku oraz bezpośrednie przejście dziennikarzy czy trenerów z trybuny zachodniej do sali konferencyjnej w szklaku. Poniżej zaznaczyłem na czerwono wygląd zabudowy w/g tej mojej sugestii, widziany z zewnątrz trybuny zachodniej. Wystarczyłoby tylko wykonać przedłużenie piętra trybuny zachodniej do samego szklaka, na podobnej zasadzie, jak to jest przy styku trybuny E ze szklakiem, czyli stopnice z krzesełkami osadzone wyłącznie na samodzielnych, wolnostojących kolumnach przy styku ze szklakiem, odgrodzone od szklaka szybami, jak przy trybunie E, bez wewnętrznej zabudowy pod stopnicami, za wyjątkiem zewnętrznej fasady z kratownicą do podtrzymywania dachu, wykonanej i zabudowanej w pełni, jak wszystkie inne, stanowiące front trybuny zachodniej.

Niestety wygląda na to, że będziemy mieli bryłę stadionu nie zamkniętą, gdyż prowadzone prace budowlane wskazują na nieuwzględnienie mojej sugestii oraz na niedotrzymanie słowa przez samego Obtułowicza, który jeszcze w roku 2008 obiecywał zabudowę tego narożnika. Zamiast teatru, jaki nam obiecywał, będziemy mieli dziurawą trybunę z uciekającą przez nią akustyką i wiatrem hulającym po boisku
Ostatnio edytowane przez kot : 09.04.2010 o godz. 00:34.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując