Sancezz napisał(a):

Arsenal ma akademie piłkarską, Barcelona, Bayern, Ajax, PSV i wiele wiele innych klubów ją posiada. W Polsce tego nie ma... nie ma też co biadolić, bo dużo piłkarzy z tych klubów nie przebija się do pierwszych składów swoich druzyn i duzej części z nich kończą się kontrakty i odchodzą za DARMO...
To jest tak jak z chęcią posiadania dziecka. Zrobisz sobie swoje zdrowe i się cieszysz, jestes dumny... ale niektórzy nie moga mieć dziecka z rożnych losowych biologicznych przyczyn.. wtedy wyjściem jest adopcja..
do you know what i mean?
|
Sancezz.... Jestem na tym forum od kilku lat. Takie frazesy w stylu:wiele klubow pilkarskich posaida akademie albo pilkarze odchodza za darmo sie ludziom przejadly. My sowje, madre postulaty i te sprawy a Wisla do dzisiaj nie ma jednego porzadnego boiska treningowego. Z tego co pamietam to byla akcja w 2003 roku: kto pije Lecha pomaga Wisle. Polegalo to na tym, ze kupowales specjalnie oznakowane butrelki a 5gr od butelki lub puszki szlo na budowe boiska treningowego Wisly. Brakujaca kwote miala doplacic Kompania Piwowarska. I wiesz co gdzie sa pieniadze? Bo ja tez nie wiem. Nie ma boiska, nie ma kasy, mlodzi kopia na klepichu zwanym szumnie-Stadion lekkoatletyczny. Taka rzeczywistosc forumowa zanim rozpedzisz sie z pisaniem tutaj kolejnych zlotych rad.
PS. Wpisujacy sie uzytkownicy INNi niz sancezz niech takze to maja na uwadze!