|
Mnie u Wojtka irytuje przede wszystkim jego technika. Gdy widzę ten JEDEN schematyczny zwód, który w dodatku jeszcze mu nie wychodzi w większości przypadków szlak mnie trafia. Naprawdę jestem w stanie wśród swoich znajomych wskazać kilku chłopaków, którzy daliby z siebie więcej na prawe pomocy niż Łobo. I tak jak pisał 7 kotów, obecnie jedynym prawdziwym skrzydłowym w Polsce jest Peszko. Potrafi precyzyjnie podać, dobrze uderzyć na bramkę, zagrać 1 na 1. Który z naszych piłkarzy w aktualnej formie jest w stanie spełnić wszystkie te kryteria?
Gdy oglądałem mecz Lech - Legia, zastanawiałem się co by było gdyby w ten dzień to nie piłkarzyny z Warszawy grały, tylko nasze gwiazdeczki? Diaz wyleciałby po kilku minutach za faule na Peszce, napastnicy staliby w miejscu czekając na piłkę, pomoc notowałaby niezliczoną ilość strat i niecelnych zagrań, a Marcelo i Głowa wychodziliby z siebie, rozbijając kolejne ataki.
Nie podniecam się w tym momencie Lechem, mam ich gdzieś. Stwierdzam tylko, że obecni zawodnicy Wisły z lepszą drużyną nie są w stanie pokazać nic dobrego.
Wypada się tylko modlić, że przez 2 tygodnie Heniu wbije im trochę założeń taktycznych, a w nich samych wstąpi duch sportowej walki i godnością osobistą nie zafundują nam blamażu.
|