Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2010, 11:04
Ja moze jestem młody i jedyne co pamietam to czasy swietnosci Wisły i moze dlatego moj obiektywizm jest nikły jednak podpierajac sie statystykami to zalosne i smieszne jest to pisanie coponiektorych ze Wisła jest mniej zasluzonym klubem niz Ruch, Górnik, Legia a juz najsmieszniejsze pisanie ze jest mniej zasluzona od Lecha. Po kolei:
Tabela wszechczasów:
Na 1 miejscu Legia. Najwiecej sezonow w Ekstraklasie, najwiecej meczow, zwyciestw, bramek. Zaraz po niej Wisła i o 3 sezony mniej w Ekstraklasie od Legii, jesli chodzi o liczbe zwyciestw, pkt, goli to jestesmy na drugim miejscu. Pozniej dopiero Ruch, Górnik. Lech dopiero na 6 miejscu a ich wyniki przy Wisle czy Legii wygladaja blado
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tabela_wszech_czas%C3%B3w_Ekstraklasy
Rok zalozenia:
Wisła- 1906
Legia - 1916
Ruch - 1920
Lech 1922
Gornik 1948

Tytuły
Rcuh -14
Legia - 9 (oraz pokazna liczba 13 PP)
Górnik - 14
Lech - 5
Wisła -12

Z czego to o Wisły naleza 2 pierwsze w historii Mistrzostwa Polski, to do Wisly naleza 2 pierwsze w historii klubowej polskiej piłki noznej PP. A w czym Wisła ustepuje Ruchowi czy Gornikowi? Tym ze ma 2 MP mniej? haha A to ze rzez ostatnie nascie lat Wisła zdobyła wiekszosc swoich tytułow to co to sie nie liczy? A niby czemu nie? Przeciez to tez historia naszej piłki. Co to co bylo od 1999 r sie nie liczy ale to co była kilka lat przed czyli Widze i Legia w LM to sie liczy? uhahaha smieszni jestescie coponiektorzy
Ktos tu wspomniał ze Widzew taki wielki klub. Bo co bo był w LM? A ile ma tytułow? Kilka, nie dorasta do piet Wisle, Legii, Górnikowi i Ruchowi. To samo Lech. Jest to twor ktorego potrzebuja Polacy. Ci Polacy ktorzy nie kibicuja zadnemu klubowi a chca sie podniecac gra w Europie ktorego kolwiek polskiego klubu. Lech to jest twor ktory wnosi nadzieje na przyszlosc. Zagrali jeden fobry sezon w PUEFA i rozbudzili tym wyobraznie Polakow. Wiadomo Wisła i Legia cieniuja w Europie to znalazł sie nowy twor ktory sie jeszcze nie zblaznil wystarczajaco na arenie Europejskiej wiec od razu w glowie zapala sie lampka ze jesli nie Wisła i Legia to moze ten nowy twor bedzie duma Polski? Porownywanie sie Lecha do Wisły, Legii, Ruchu i Gornika jest smieszne. Z calym szacunkiem ale taka jest prawda. No w czym Lech jest tak wielki jak ta najlepsza 4 polskiej piłki? W tym ze miał ostatnio jeden dobry sezon w PUEFA i w tym ze od 5 lat idzie na majstra? Prosze nie rozsmieszajcie mnie.
Tak samo smieszne jest odbieranie zasług Wisle. Jak pisalem wyzej klub ktory zdobywal pierwsze trofea w Polskiej piłce, jeden z najstarszych klubow w Polsce a wy tu piszecie ze Wisła gorsza od Ruchu, Górnika czy Legii buhaha Rozumiem ze mozna byc troche nieobiektywnym, moze z mojego wpisu wynika ze Wisła jest najwspanialsza i w ogole ale tak wcale nie mysle. Mysle tak: Lech sie nie umywa do najwspanialszej czworki w dziejach polskiej piłki, czyli: Wisły, Ruchu, Górnika i Legii. Wszystkie te 4 kluby stawiałbym w jednym rzedzie za historie i zasługi ktore zdobyły w swojej historii ale na litosc jaki Lech...

Co do derbow Polski. Zgadzam sie ze okreslenie na wyrost ale my potrzebujemy takiego zeby sie dowarosciowac. Poziom sportowy mamy do dupy to szukamy glosnych okreslen. Jesli juz jakis mecz takim nazywac to napewno nie Legii z Lechem. Owszem dla Poznaniakow i Warszawiakow moga to byc derby ale jak juz wymyslamy mieszne nazwy to ja to nazywam derbami Lecha i Legii. Oba kluby sie nie lubia od lat, oba kluby sie w swojej historii scieraja na arenie sportowej itd ale jak Lech ktory w polskiej piłce znaczy niewiele (patrzac na cala historie) ma czelnosc w ogole tak okrzykiwac ten mecz. Jesli juz na siłe miałbym szukac meczu ktory moze miec taka nazwe (ale tak naprawde tutaj nie chodzi o ta nazwe, rozumiem przez nia ze po prostu chodzi o hit pilkarski, o najwazniejszy mecz w roku w polskiej pilce) to wybrałbym mecze Legii z Wisła. Wisłe dlatego ze od 10 lat rzadzi w tej lidze a i jak pisalem wczesniej tez odnosila historyczne sukcesy. Legie za to ze jest zaraz za Wisła w obecnych czsach. Ruch i Górnik stawiam w obecnych czsach troszke nizej dlatego ze ich sukcesy sa odleglejsze, dlatego ze ze tak powiem troche sie te kluby wypaliły. Teraz jak sobie pomysle Górnik czy Ruch to mysle no fajnie 2 kluby o wielkiej historii ale obecnie sredniaki. Jak pomysle Wisła i Legia to mysle ze tez 2 wielkie kluby ktore od nastu lat znacza o sile polskiej piłki. Do tego jak ktos wczesniej pisał historia miast. Z jednej strony Kraków z drugiej Warszawa- nic wiecej nie trzeba dodawac
Naprawde starałem sie byc mega obiektywny i wychodzi mi z tego ze Ruch, Górnik, Legia, Wisła tak, Lech nie ma mowy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując