PiotrG napisał(a):

|
Co do kiosków gastronomicznych dla kibiców - nie chcę krakać, ale jak miasto ich nie wyposaży to będą namioty i kolejki jak za PRLu. Przykład trybuny południowej, co z tego że są zostawione pod nie miejsca wewnątrz, skoro nie ma komu wyłożyć kasy na budowę i wyposażenie, a bez tego będzie tragedia z dostępem do cateringu dla kibiców. Dopóki jest czas trzeba lobbować do ZIKITu o to, ale chyba zdania w tej sprawie już nie zmienią. Wykonanie ich do sierpnia na 3 trybunach (o ile zdążą z zapleczem północnej w co póki cą wątpię) nie stanowiłoby żadnego problemu.
|
Zgodzę się, że kioski powinny byc wybudowane wewnątrz trybuny ale na pewno nie wyposażone. Chociażby ze względu na różne menu w różnych firmach cateringowych. Przykładowo jedna firma może potrzebować odpowiedni ruszt żeby sprzedawać kebaby, podczas gdy inna potrzebowałaby chlodnie dla kanapek (chodzi mi o takie Subwayowe kanapki). Wydaje mi się, że ewentualny zakup wyposażenia mógłby mieć miejsce tylko w przypadku kiedy rozmawiamy z konkretną firmą, która stawia konkretne wymagania co do wyposażenia.
Przecież kiedy oddawana do uzytku jest chociażby galeria handlowa, to zarządca nie wyposaża kuchni dla McDonalds, KFC czy innych firm.