Ciastek1 napisał(a):

|
Nie ma sensu spinać poślady .Nazywanie meczów pomiędzy Lechem i Legią Derbami Polski przez fanów z Wielkopolski (nigdy nie uświadczyłem , że którykolwiek fan Legii tak je nazywał)
|
Bo o ile mnie pamieć nie myli derbami Polski dla nas są mecze z Widzewem. I jezeli znowu mnie pamiec nie myli do tej rywalizacji po raz pierwszy uzyto tego okreslenia. Dlatego dosc zabawnie wyglada, gdy kolejne druzyny traktuja mecze z nami jako derby Polski

(z napinka - a co).
Niebieski - po pierwsze nie uwazam by Legia była mniej utytułowana od Ruchu (bo doliczam Puchary Polski, ktore wbrew smiechom ktore zaraz sie pojawią, szanuję i cenie - to co sie dzieje w ostatnich latach do wina PZPN a nie tradycji Pucharu, doliczam rowniez Superpuchary, mimo ze ostatnio kompletnie nie maja wartosci, doliczam rowniez wszelkie puchary ekstraklasy oraz wystepy w Europie), a po drugie wtedy derbami Polski powinny byc mecze Legia - Wisła, lidera i wicelidera tabeli wszechczasów ligi. We Włoszech Juve Inter to derby Italii, a Inter dopiero dogonił Milan w liczbie mistrzostw w tym roku, tam licza ilosc sezonow w lidze, a wiec znowu Legia - Wisla/Ruch.