Wyświetl pojedynczy post
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2010, 21:39
orzeu napisał(a):Wyświetl post
A sprawdziliscie te kwoty ktore podali? Bo jakos nie sadze zeby dalo sie postawic w Niemczech stadion za 40mln euro. A zreszta zeby artykul byl rzetelny to niech porownaja koszty budowy rowniez mostow, centrow handlowych. Moze sie okazac ze to normalne zjawisko bo tam wszystko skosnoocy buduja
A w ogole to tez mi nowosc ze nasz stadion jest drogi.
Sugerujesz, że budowlaniec w Niemczech dostaje pensję 2-3 razy niższą niż w Polsce?

Nawet gdyby tak było i stadiony w Niemczech rzeczywiście były budowane przez skośnookich/murzynów/eskimosów za miskę ryżu/kilo bananów/świeżego dorsza to dlaczego nie powielać takich wzorców? Najważniejsze żeby się znali na budowlance, a z tego co wiem stadiony w Niemczech ciągle stoją i sie nie gibają na boki.

Prawda jest taka, że za pół miliarda został wystawiony kloc koszmarnie wyglądający z zewnątrz i tylko troche lepiej wewnątrz, w dodatku z błędami konstrukcyjnymi (ktoś pamięta liczbę błędów na trybunie E zgłoszoną do magistratu?).

Oczywiscie w tej chwili jest to już płakanie nad rozlanym mlekiem ale marzy mi się żeby NIK gruntownie skontrolował budowy w Krakowie, Wrocławiu, Warszawie, Gdańsku i Poznaniu. Byłbym bardzo ciekaw wniosków...
Ostatnio edytowane przez Cichy : 01.04.2010 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując