Wyświetl pojedynczy post
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2010, 12:46
harimata napisał(a):Wyświetl post
Chcę aby Polska była w 5 najbogatszych państw w Europie.
To trzeba pracować ciężko i wydajnie, przedkładać interes wspólny nad własne, nawet gigantyczne korzyści, dawać więcej niż od Ciebie wymagają, pozbyć się nawyku "załatwiania", podporządkować się panującemu prawu, być uczciwym na każdym kroku itp. itd.

Cytat:
Chcę aby liczono się z Polską na arenie międzynarodowej.
Bedą się liczyć jak będziemy bogaci.

Cytat:
Chcę aby Polską rządzili Polacy,patrioci. Nie chcę prześladowania rodziny i katolików.
Trzeba uczyć nasze dzieci historii naszego kraju oraz wymagać od nich poszanowania dla naszej tradycji. Przede wszystkim w domu uczyć i wymagać, a nie oczekiwać od szkoły i telewizji.

Cytat:
Czy to tak wiele ? Za 100-150 lat taki scenariusz był by możliwy. Ale przy obecnych rządzących (nie mylić z rządem) może być tylko gorzej. Pewnie pomyślisz,że jestem przewrażliwiony albo gorzej. Ale ja mam po prostu oczy i rozum.
Obecnie rządzących? A czymże się różnią obecnie rządzący i poprzednio i jeszcze poprzednio i jeszcze poprzednio rządzący od statystycznego obywatela tego kraju, który nie rządzi ? Podobny zestaw osób spotkasz zapewne w urzędzie, biurze, sklepie. Wyznających te same zasady, w ten sam sposób je naginający, uczciwych i złodziei, leni i tytanów pracy, poniżanych i poniżających, głupców i mędrców.
Polityk biorący milion łapówy ani nie jest gorszy ani nie jest lepszy od policjanta/lekarza/kogokolwiek kto bierze 50 PLN. Obaj są tak samo denni.

Trzeba zacząć od siebie i swoich dzieci a dopiero potem naprawiać świat. Jak 40 milionów Polaków będzie ciężko pracować i będzie uczciwych to żaden Tusk tego nie zepsuje. Jego po prostu nie będzie.