Arapaho napisał(a):

I ciekawe jak zabezpieczą ludzi na dole trybuny południowej żeby " mądrale" nie rzucaly w nich jakimś badziewiem...?Postawią plekse to zasłonią częśc boiska.
Wg.mnie jest to bezsensowne miejsce.Stara lokalizacja jest dużo lepsza.Jeden ewentualny bufor mniej, brak zagrożenia dla pikników a ponadto zapewniałaby ciagłość kibiców Wisły - lepsza koordynacja dopingu -o ile wschodnia i południowa bedą dopingować
|
No i jeszcze kwestia samego wejścia (chodzi mi o czynność, nie o miejsce) na sektor gości. Nie wiem, jak projektant naszego stadionu wyobraża sobie kibiców piłki nożnej i czy bierze pod uwagę możliwość ich zróżnicowania. Jeśli jest się wizjonerem, zobaczyć można wszystko, ale trzeba być chyba hipnotyzerem, żeby wmówić ludziom związanym z piłką nożną, że wejście dla gości znajdujące się pomiędzy wejściami dla gospodarzy nie powoduje żadnych zagrożeń. Jakoś nie widzę tego - skąd, którędy i w jakim kordonie policyjnym wprowadzane będą grupy przyjezdnych, z którymi nie mamy dobrych stosunków ?
Nie wiem, czy o kwestii bezpieczeństwa przed stadionem wogóle pomyślano. Wejście na E5 jest ostatnie, na uboczu, można je było dobrze odizolować i przyprowadzić gości z innej strony, tu takiej możliwości nie będzie...