Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2010, 23:48
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Łączony tzn na ile pokoi?

Lepiej w pokoju, ale.. jeśli jedna łazienka na mniej niż 10 pokoi to damy rade
Coś poszukam, a co do zasad , kiedyś już chyba pisałem.

Kasę wymienić w pl - W Pradze znaleźć kantor który nie robi przewałów jest bardzo ciężko.
Podróż
- auto, fajna i dosyć szybka trasa - tyle że jest problem z parkowaniem -parkingi drogie, duża część miasta opleciona niebieską linią - zostawienie tam auta zazwyczaj kończy się wywiezieniem go

- pociąg - jak nie będzie jakiś promocji to najlepszy wariant łączony - dostać się do czeskiego cieszyna(bus/autobus/pociąg) i tam kupienie biletu grupowego(2 osoby to już grupa) na ekspres do Pragi.

Jeść i pić po za ścisłym centrum - są bardzo fajne knajpki gdzie można się najeść za 80-150 koron , browar 0.5 -12ekstrakt - max 35 koron(często trafiałem za nawet 25) - oczywiście chodzi mi tu o maksymalną cenę, która jest warta zapłacenia , małe piwo za 50 koron, lub rozwodniony sikacz w dyskotekach w centrum(gdzie sobie jeszcze naliczą napiwek) nie należą do rzadkości - Swego czasu jeden czeski wiarus tak ponad 50 lat - kibic Victorii Żiżkov(swoją drogą koleś znał dobrze polskie kluby, z Wisłą i Górnikiem na czele - o parchach nie wspominał - wyznał mi prawdę że mam nie wchodzić do knajp gdzie browar kosztuje ponad 30 koron - czego od lat +-5 koron - przestrzegam - alkohol można spożywać wszędzie więc nie ma nic lepszego niż kupić w sklepie - wyłożyć się w dobrej miejscówce i delektować się
Zakupy tez najlepiej po za centrum - sklepiki opanowane przez kitajców ale ceny przyzwoite.
Komunikacja wyśmienita - od 5 rano do 1 w nocy(tak mi się wydaje) metro którym wszędzie się dojedzie -później autobusy nocne i tramwaje - raz tylko spotkałem kontrole ale oczywiście nie zachęcam do jazdy na gapę.

Jak ktoś ma szczegółowe pytania to walić śmiało.

/edit
Co do noclegów to opcji jest sporo, ja o swoich nie piszę ,bo ta którą najbardziej lubię jest tylko w wakacje dostępna(warunki poniżej przeciętnej - obskurny akademik, ale czyste łóżka , świetne położenie i oczywiście cena), reszta była droższa, bądź akurat była fajna promocja - np minimum 5 noclegów w ful wypasionym hotelu 4 gwiazdowym za jakieś 80 zeta za osobę.

Jest kupe stronek gdzie możecie sobie coś wybrać ale jeśli sam bym się wybierał to zastanowił bym się nad ta opcją

http://www.akatpension.com

sekcja hostel
http://www.akatpension.com/?page=str...=pl&vyberstyl=

62 zeta(w przeliczeniu) od osoby za pokój 2 osobowy -tv, kibel,łazienka + darmowy parking jak by ktoś się autem wybierał.
To oczywiście dla tych co nie lubią zgiełku - ogólnie fajna dzielnica, tuż obok rzeki rzut beretem od metra - z dworca spora odległość ale w drugą stronę 2 przystanki i już w zasadzie jest się w centrum
Tyle że chyba szybko trza zarezerwować bo pokoi jest niewiele.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 30.03.2010 o godz. 03:20.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując