Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2010, 06:33
Frekwencja to lekki obciach ale jak ponoć dzień przed, było ok 30 a dobili prawie do 50 to kompromitacji jakiejś wielkiej nie było.
Ja z całym dystansem do obu kandydatów, byłem zdecydowanie za Sikorskim.Co do 'Bronka', oczywiście ma większe szanse niż Kaczyński, szczególnie że najpewniej w 2 turze Cimoszko go poprze, ale tu sprawa rozstrzygnie frekwencja.Komorowski nie wydaje mi się osobą która porwie tłumy a Kaczor będzie miał te 30 procent, które najpewniej w większosci pójdzie do wyborów.
Na dziś to zdecydowanym wygranym jawi się Tusk, który bardzo dobrze rozegrał tak aferę hazardową, która zupełnie zgasła i której nikt już nie rozpali, jak i ta jego decyzja o niekandydowaniu, daje mu duży plus - na razie PO górą ale jeszcze tak nie dawno to Pis miał świetne zagrywki a wystarczyły 3 błędne posunięcia(2 próby zniszczenia SO, które miały dać pełnię władzy + zamiana Marionetkowicza która miała gigantyczne poparcie na Jarka)by wszystko się rozsypało.Tak więc w tej naszej młodej demokracji, gdzie mamy doczynienia z brakiem jakiegoś przywiązania do partii(statystyczny wyborca przechodzi drogę od Solidarości, po UD,AWS,SLD,PIS , teraz PO) - wszystko się może zdarzyć.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 28.03.2010 o godz. 06:41.
94 - Allah Akbar!!