flamengista napisał(a):

|
2. Probierz to sympatyczny facet ale w Legii by sobie nie poradził. Tu trzeba trenera z autorytetem. Skoro ITI chce wydać "do 10 mln €" na transfery (lol), to niech część będzie na solidnego szkoleniowca. Na przykład na Schaefera, był skłonny przyjść do Polski.
|
ITI próbuje prowadzić w Legię ten sam sposób, w jaki produkuje te swoje tasiemce dla gospodyń domowych - maksymalne cięcie kosztów, wyrobnicy zamiast choćby rzemieślników. Zakładają przy tym, że uda im się przyciągnąć na mecze tych swoich paralityków ludzi, którzy będą gotowi płacić za chłam grube pieniądze.
To jest swoiście rozumiany geniusz - wzorując się na zachodnich klubach pominąć jedyny sensowny element, jaki napędza całą tę machinę:
futbol na wysokim poziomie. Trzeba być na silnych prochach żeby wierzyć, że biznesmeni będą wykupywać loże na nowym stadionie chcąc oglądać Grzelaków, Iwańskich czy inne wynalazki dostające łomot od Odry Wodzisław.
Dlatego jak dotąd wychodzi, że to ja miałem rację - Walter nie wprowadzi nowych standardów, on tak naprawdę nie rozumie idei funkcjonowania futbolu na zachodzie. Pozbawił się wsparcia jedynych ludzi, którzy byli gotowi za oglądanie tej miernoty płacić - klienci nawet jeżeli dadzą się nabrać, to tylko raz.
Jedyne nowości, jakie wprowadził Walter to puszczanie dopingu z kasety i wywieszanie transparentów przez pracowników klubu (rzecz jasna pod eskortą).