Tak, Kowal "szczery do bólu". Szczególnie w swoich pamiętnych wspomnieniach, w których utrzymywał że pamiętny mecz w Krakowie był absolutnie czysty.
Mówiąc Rysiem: znam uczciwszych. Choć go lubię, na ogół coś ciekawego naskrobie.
Odnośnie trenerów:
1. Tarasiewicz zaczyna upominać się o wzmocnienia, które mu obiecano. Facet traci cierpliwość, bo drużynę mu się osłabia zamiast wzmacniać.
2. Probierz to sympatyczny facet ale w Legii by sobie nie poradził. Tu trzeba trenera z autorytetem. Skoro ITI chce wydać "do 10 mln €" na transfery (lol), to niech część będzie na solidnego szkoleniowca. Na przykład na Schaefera, był skłonny przyjść do Polski.
PS.
Marszałek napisał(a):

|
Z tym Iwańskim to jest jakiś układ,że stara się zainteresowac swoją osobą,bo mu menager kazał,czy on po prostu jest taki.....gardzący mądrością.?
|
Marszałku, po tym wywiadzie chyba już nie ma wątpliwości. Przy Iwańskim Forrest Gump jest geniuszem. Oto próbka:
Cytat:
|
Często jest tak, że mamy możliwość jakiegoś trudniejszego zagrania, ale nie decydujemy się na to, bo wiemy, że jak się nie uda, to zaraz usłyszymy z trybun salwę śmiechu albo porcję wyzwisk. Niektórzy wolą wtedy zagrać bezpieczną piłkę do najbliższego i mieć spokój.
|
Cytat:
|
Naprawdę to nie jest miłe. Wyobrażacie sobie, że idziecie do teatru i przez cały czas wrzucacie aktorowi? Nie! Do teatru chodzi się oglądać przedstawienie, a nie krytykować. Być może my nie tworzymy takich spektakli, jak niektórzy...
|
http://www.legia.net/wiadomosci,3661...iewiskiem.html
PS2. Wymiękłem... Iwański o swoim pressingu:
Cytat:
|
Mieliśmy swoje założenia taktyczne. Być może to śmieszne, ale trener zwrócił mi uwagę, że atakowałem tak wysoko. Miałem poczekać, aż oni do mnie przyjdą.(...) Nie mam odberać piłki gościowi w tym założeniu.
|
Wkład Iwańskiego w światową myśl taktyczną w futbolu - pressing pozorowany.