Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2010, 19:28
Tak, Kowal "szczery do bólu". Szczególnie w swoich pamiętnych wspomnieniach, w których utrzymywał że pamiętny mecz w Krakowie był absolutnie czysty.

Mówiąc Rysiem: znam uczciwszych. Choć go lubię, na ogół coś ciekawego naskrobie.

Odnośnie trenerów:

1. Tarasiewicz zaczyna upominać się o wzmocnienia, które mu obiecano. Facet traci cierpliwość, bo drużynę mu się osłabia zamiast wzmacniać.

2. Probierz to sympatyczny facet ale w Legii by sobie nie poradził. Tu trzeba trenera z autorytetem. Skoro ITI chce wydać "do 10 mln €" na transfery (lol), to niech część będzie na solidnego szkoleniowca. Na przykład na Schaefera, był skłonny przyjść do Polski.

PS.
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Z tym Iwańskim to jest jakiś układ,że stara się zainteresowac swoją osobą,bo mu menager kazał,czy on po prostu jest taki.....gardzący mądrością.?
Marszałku, po tym wywiadzie chyba już nie ma wątpliwości. Przy Iwańskim Forrest Gump jest geniuszem. Oto próbka:

Cytat:
Często jest tak, że mamy możliwość jakiegoś trudniejszego zagrania, ale nie decydujemy się na to, bo wiemy, że jak się nie uda, to zaraz usłyszymy z trybun salwę śmiechu albo porcję wyzwisk. Niektórzy wolą wtedy zagrać bezpieczną piłkę do najbliższego i mieć spokój.
Cytat:
Naprawdę to nie jest miłe. Wyobrażacie sobie, że idziecie do teatru i przez cały czas wrzucacie aktorowi? Nie! Do teatru chodzi się oglądać przedstawienie, a nie krytykować. Być może my nie tworzymy takich spektakli, jak niektórzy...
http://www.legia.net/wiadomosci,3661...iewiskiem.html

PS2. Wymiękłem... Iwański o swoim pressingu:

Cytat:
Mieliśmy swoje założenia taktyczne. Być może to śmieszne, ale trener zwrócił mi uwagę, że atakowałem tak wysoko. Miałem poczekać, aż oni do mnie przyjdą.(...) Nie mam odberać piłki gościowi w tym założeniu.
Wkład Iwańskiego w światową myśl taktyczną w futbolu - pressing pozorowany.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 26.03.2010 o godz. 19:41.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując