Wyświetl pojedynczy post
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2010, 12:11
koyoot napisał(a):Wyświetl post
I **** wam do tego ile oni zarabiaja.

Na litosc boska, co to za argumenty. Ja sie nie przypierdalam do tego ile oni zarabiaja, bo maja placone za gre zarabiaja uczciwie, nie kradna. To tak jakby powiedziec o Wojewodzkim ze skoro tyle zarabia to na pewno idiota.

Brak slow...
Ma płacone za profesjonalny kontrakt zawodnika piłki nożnej na pozycji bramkarza.

Ja się nie przypierdalam do tego ile zarabia, powiem więcej niech zarabia dwa razy więcej! Ale on jest do grania a nie fuckowania publiczności, właśnie po to ma tą kasę żeby to co się dzieje obok po nim spływało. A on tego nie robi! Kasa piłkarzy nie brzydzi mnie w najmniejszym stopniu, nie mam do tego nic, ale każdą pracę można oceniać i to staram się robić.

Jeśli mamy brać nie przygotowanych, nie radzących sobie z presją i innymi związanymi z tym zawodem ludzi, to nie płaćmy im profesjonalnych kontraków.

Do Pawełka miałem stostunek umiarkowany, daleki od najeżdżania na niego, wyzywania, raczej smutku i przygnębienia. Pierwsze zachowanie spoko. Może się zdażyć, jest presja, jest reakcja. Ale teraz nie widzę dla niego nawet ćwierć wytłumaczenia.

A co do Wojewódzkiego to świetny przykład podałeś, idealny na potwierdzenie tego że należy wymagać PROFESJONALIZMU. Gdyby on nie był taki w tym co robi to sam sobie odpowiedz co by było, albo ja ci powiem. Nie było by go w ogóle!

A my mamy Pawełka, który na brak profesjonalizmu sobie pozwala a jest cały czas. Taka właśnie różnica.

Ogólnie patrząc na sytuację mamy tak:

PZPN- czy muszę pisać coś o tej instytucji?
Działacze, prezesi, -Wojciechowski, Cupiał, Kapka, Rogala, Serwotka.... itd.
Sędziowie- ci też zaczeli dostawać kontrakty zawodowe, a jak za.......ą na robocie, "to przecież człowiek", błędy się zdarzają.
Trenerzy- Bobo Kaczmarek, Janek Urban, Wodwczyk, Engel.
Piłkarze- Pączek, Trałka, Dawidowski, Grzelak, Pawełek
Dziennikarze, całe gazety, portale, - ps, wyborcza, tvn.
Kibice- to jest chyba najlepsze ze wszystkiego co z piłką w Polsce związane.

Skończmy z podwórkowością tego wszystkiego, bo patrząc na dzisiejszych "polskich piłkarzy" mam wrażenie że to grupa słabo wyedukowanych amatorów, którzy z profesjonalizmem mają tylko wspólne kontrakty. Grupa ludzi która znalazła sobie fajne miejsce, do koszenia sporej kasy, z przeświadczeniem że nie można od nich za dużo wymagać, jak się uda to ok, jak nie to też się za dużo nie stało. Ogólnie PRL'owski tu mi wisizm podszyty wygodnym życiem z dobrą gotówką. A nie o to chodzi.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując