Wyświetl pojedynczy post
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2010, 21:17
Chyba już kiedyś pisałem o tym w swoich postach, więc zapytam kolegę lucekj i osób, z Jego poglądem - na pytanie komu kibicuję - odpowiadam: klubowi, w barwach którego reprezentują mnie konkretni ludzie. To zawodnicy strzelają bramki, notują asysty, bronią naszej bramki - to Oni tworzą historię klubu i Oni są częścią Jego tradycji. To, że biorą za to pieniądze jest żadnym argumentem - każdy z nas gdzieś pracuje i zarabia pieniądze, to nie znaczy, że szef lub klient ma prawo mu ubliżać. To jak traktują niektórzy "kibice" Pawełka świadczy nie o Pawełku, tylko o nich. Żyjemy po prostu w postkomunistycznym społeczeństwie - zawistnym - każdy każdemu zagląda do kieszeni, ocenia i oczernia.
Pawełek jest przeciętnym bramkarzem rzuconym na głęboką wodę - do klubu, w którym muszą być sukcesy, jest więc duża presja i nie każdy to wytrzymuje, on nie
Zachowanie zawodnika jest też naganne - powinien zostać solidnie ukarany.Po prostu.
Przestańcie oddzielać ludzi związanych z klubem - trenerów, piłkarzy i działaczy od samego klubu - oni z kibicami ten klub i jego historię tworzą ! W swoim ostatnim poście popełniłem błąd pisząc, że mając do wyboru Kapkę i transfery lub brak transferów i Kapkę w klubie wybrałbym wariant z Kapką w klubie. Błąd, do którego się przyznaję właśnie z tego powodu, że klub tworzą ludzie - stanowcze NIE dla Kapki w Wiśle!
Na koniec apel do lucekj - zdejmij tą swoją maskę i zachowuj się jak kibic Wisły i szanuj swój klub w całości, a nie w wybranych fragmentach.
Odpowiedz cytując