1. Ja tez wole ogladac polska lige. Nie rozumiem jak sie mozna podniecac zagranica i z duma o nich mowic. Co za sztuka sobie kibicowac jakims Barcom czy ManU i sie chwalic tymi klubami. Ciekawe czemu malo kto kibicuje Valladolid, Stoke czy czemus podobnemu hehe po prostu ludzie lubia kibicowac sukcesowi i sie chwalic wszem i wobec ze ja to kibicuje Barcelonie a ona jest najlepsza wiec automatycznie ja jestem super hehe zero obowiazku, kibicuje przez telewizor, jak jest sukces (a jest on czesto) to sie chwali i podbudowuje swoje ego, na mecz nie musi jechac- super wygoda

- oczywiscie napewno sa wyjatki ale pewnie 90% to sa tacy ludzie jak napisałem.
Wole sobie obejrzec mecz Odry z Ruchem gdzie wiem o tych druzynach sporo. Wiem ze Odra sie wzmocniła, kupila fanych pilkarzy a Ruch walczy o Puchary niz np Barcelony z jakims sredniakiem ligowym. Oczywiscie o Wisełce nie wspominam, jak nie moge meczu ogladac bo cos sie z kompem psuje to sie cały gotuje ze zlosci.
2. Ja cierpiędole

zaczynam wspolczuc Slaskowi. Zapowiadało sie fajnie a widc ze Slask ma sie stac marionetka na ktorej ktos ma sie dorobic a jak sie nie uda dorobic to beknie za to Slask ;/ masakra
3 Wojciechowski to pajac. Takich ludzi sie powinno odsuwac od sponsorowania klubow hehe Biznesmen ktory mysli ze zna sie na trenerce. Wstyd musi byc Polonii za tego czlowieka.
Ta nasza pilka robi sie kosmiczna i komiczna. Jak nie Grzelak i Iwanski to Pawełek, jak nie Pawełek to sprawa Slaska, jak nie to to Wojciechowski. Codziennie nowa zenujaca wiadomosc ;/
Cytat:
|
.. ja mam podobnie.. a to dlatego bo we mnie nie zbiera sie takie cisnienie przy meczach Manchesterow, Realow, czegokolwiek .. jak przy meczach Wisly i konkurencji. z prostej przyczyny.. po prostu malo mnie obchodza.. nie wzbudzaja we mnie zadnych emocji.. chocby nie wiadomo jak dobrze grali..
|
to jest tak jak z boksem. Dobry pojedynek z checia mozna obejrzec, hitowy pojedynek z checia obejrze nawet jak zadnemu bokserowi nie kibicuje ale jak mam ogladac mecz ktory albo jest na srednim poziomie (chociaz ten sredni poziom jest o 10 razy lepszy niz poziom naszej ekstraklasy) badz mam ogladac mecz pilkarski czy bokserski gdzie walczace podmioty mnie nie obchodza to nie ma sensu tego ogladac.