Fuks napisał(a):

strasznie mnie śmieszą dwie sprawy:
jedna to wszechobecne uogólnianie kazdej sprawy. Bron boże nie pisze tego w obronie Kapki, bo zdanie o nim mam akurat takie jak wiekszosc tu obecnych, ale wrzucanie kazdego kto miał jakiekolwiek (zawinione/nie zawinione . z przymusu czy dobrowolne) kontakty z SB do jednego worka i nazywanie ich " s********" jest zwyczajną głupotą, poprostu. Wiadomo, ze zdecydowana wiekszosc to mendy (delikatnie mowiąc) ale byli i tacy ktorzy robic to musieli bo od tego zalezala kwestia zycia i smierci. Nazywania kogos s***** za to ze napisał kilka bzdur na czyjs temat po to, zeby umozliwili jego śmiertelnie choremu dziecku wyjazd za granice na operacje ratującą zycie jest przesadą. Chwalebnym czynem to to moze nie jest, ale zrozumiałym napewno.
druga rzecz , zwiazana zresztą z tą pierwszą, to takie pisanie cały czas w odpowiedzi do liczby mnogiej. To że jakis jeden głupek cos tam napisze nie znaczy ze trzeba odpowiadac " doczekalismy sie kibiców" i ponownie wrzucac wszystkich do jednego worka. Co to jest, jakis przejaw poczucia misji nawracania niewiernych czy co? Jak jedna osoba pisze bzdure to nie musicie odrazu odpowiadac uzywając liczby mnogiej... Piszcie do nich bezposrednio , bo sie nie zorientują o kogo chodzi.
|
Nie, kolego, napisałeś, że nie wiesz jak było, z Kapką, to Ci odpowiedziałem jak było. Nie broń się teraz manipulacją i ckliwą historią o gościu, który miał chore dziecko itp, bo narażasz się na śmieszność.
A poza tym, z ciekawości. Jak nazwiesz gościa, który miał śmiertelnie chore dziecko (w sumie, jak śmiertelnie, to leczenie, nawet zagranicą, raczej mało pomoże, ale już nieważne), napisał "kilka bzdur" na kogoś, kto poszedł do więzienia, na powiedzmy 5 lat, zostawiając swoją rodzinę i dzieci, tylko dlatego, że chciał Polski wolnej? Twoim zdaniem, to zrozumiałe zachowanie?
Ostatnia sprawa. Piszę do liczby mnogiej, bo tak, chciałbym, żeby mój post był odbierany jako apel, bo zaraz, 3 posty dalej znajdzie się kolejny baran, który napisze, że szkoda, że nie ma Kalu itp. Znam już trochę to forum i wiem, na jakiego typu "atrakcje" mogę tu liczyć.