Cytat:
Transferowy hit w B klasie!
W rozegranym dziś sparingu z Jutrzenką, w barwach Tyńca Kraków zobaczyliśmy Jacka Matyję!
Drużyna Tyńca Kraków rozgrywała dziś mecz sparingowy z A-klasową Jutrzenką Giebułtów i doznała sromotnej porażki 0:9. W barwach wicelidera krakowskiej B klasy wystąpił Jacek Matyja, który wiosną będzie reprezentował barwy tego klubu.
- Do gry w namówili mnie Józef i Marek Marchewka oraz oczywiście pan Andrzej Piwowarczyk, wszyscy są zawodnikami w Tyńcu ale z pierwszymi dwoma panami, znam się przede wszystkim z Jadwigi Kraków, w której pracujemy z młodzieżą. Ciesze się, że jeszcze mogę pograć choćby w B klasie i postaram się na miarę mojego wolnego czasu i umiejętności pomóc tej drużynie w walce o awans - kończy wypowiedź dla portalu Futbol-Małopolska Jacek Matyja.
Tyniec po zakończeniu rundy jesiennej zajmuje 2.miejsce w tabeli B klasy (Kraków II) mając jednak aż 7 oczek straty do liderującej Victorii Kraków. Jacek Matyja powinien jednak znacząco pomóc tej drużynie w pościgu za liderem tabeli. Matyja ma za sobą występy m.in w Wiśle Kraków, z którą sięgnął po mistrzostwo Polski, grał także w Wawelu Kraków, Odrze Wodzisław, Ruchu Chorzów czy Garbarni Kraków. Reprezentował także barwy Pogoni Staszów, Skawinki i jesienią ubiegłego roku Pogoni Miechów. W tych trzech ostatnich klubach pełnił rolę grającego szkoleniowca.
W zespole Tyńca zobaczymy wiosną także Marcina Rusina, napastnika jesienią występującego w III-ligowym Naprzodzie Jędrzejów.
Sparing, 21.03.2010 - sztuczne boisko Nadwiślanu Kraków
Jutrzenka Giebułtów - Tyniec Kraków 9:0 (6:0)
Mazur 3x, Wołczyk 3x, Klimek 2x, Stolarz
Jutrzenka: Krzoska (46 Cebula) - Dziuba, Zięba, Gurbiel, Gątkiewicz - Federowicz (46 Kowalczyk), Klimek, Domagalski, Mazur, Stolarz - Wołczyk.
Tyniec: Chrobak - Petrycki, M.Marchewka, Matyja, Płuchowski - J.Marchewka, Piwowarczyk, Wcisło, Nazarewicz - Rusin, Zając oraz Chmiołek, Gądkowski.
|
a to Ci hit :0
Matyja chyba nie pomógł Tyńcowi