Wyświetl pojedynczy post
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2010, 20:40
NHwiernyTS napisał(a):Wyświetl post
Chciałem się podzielić tym co dziś zauważyłem. Przejeżdżając o 17 obok stadionu postanowiłem sprawdzić czy akurat dziś, treningu nie ma Wisła. Akurat trafiłem i pomyślałem, że zobaczę jak trenują nasi grajkowie. Może opisze jak wyglądał, na początku co mnie bardzo zdziwiło.... połowę kółka na około boiska (na wf-ie kiedyś biegaliśmy 10 razy więcej), ćwiczenia rozciągające i na koniec rozgrzewki gra w "głupiego jaśka". Potem nastąpiła krótka gierka na połowie boiska no bo jakby inaczej nasze gwiazdki na całym by się zmęczyły. Przez cały czas trener chodził z rękoma w kieszeni ( nie wiem czy tak wygląda praca trenera, bo moim zdaniem nie). Po grze kopacze zaczęli strzelać karne. Chyba wiadomo, ze nawiązuje to do Pucharu Polski i wyniku jaki był w Gdańsku. Cały trening trwał 45 minut.
Teraz pozwolę sobie na swoje spostrzeżenia i uwagi. Najlepszą grą wykazał się Marcelo, Jirsak, Łobodziński oraz Alvarez. Martwi mnie jednak to jak wygląda trening drużyny mistrzów Polski bo wg mnie tak on nie powinien wyglądać. Trener który chodzi i nie uczestniczy w ogóle w treningu, Paweł Brożek, któremu nie chcę się grać i po nieudanym strzale chodzi jak łajza po boisku.
Nie dziwię się, że Christov, Ba czy Kirm biegający po boisku machają tylko rękami bo nie mają z kim grać jak nasi się w ogóle nie ruszają, żadnej gry bez piłki nic!!! Zastanawia mnie tylko czemu Wisła ma zakodowane mentalnie gra "aby wejść piłką do bramki" przecież oni nawet na treningu z dystansu nie strzelają nic kompletnie!
Nie wiem może od czasu kiedy ostatni raz widziałem trening Wisły, a minęło to trochę czasu zmieniło się, ale nie spodziewałem się, że aż tak bardzo. Lipa i jeszcze raz lipa.
a to dziwne co piszesz bo na oficjalnej pisze ze trenowali 1,5 h a nie 45 min.
Odpowiedz cytując