Wyświetl pojedynczy post
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2010, 20:19
rav napisał(a):Wyświetl post
No nie PiotrG, raczej się mylisz.
1% od części sportowej (pod którą podchodzą także biura klubu, pomieszczenia dla mediów) i komercyjnej związanej ze sportem (sklep klubowy, muzeum, catering - przy czym cateringu Wisła nie chce)
3% od części komercyjnej, niezwiązanej z działalnością sportową, czyli de-facto biura.
Kwestią do rozstrzygnięcia jest, czym są sky-boksy. Gdyby wynajmować je na cały miesiąc to pewnie komercyjną, a jeśli tylko na mecze - to raczej 1%.
Jeśli tak, to coś na opak zrozumiałem, od dłuższego czasu sądziłem że kwota będzie liczona od całości obiektu, zależnie jedynie od tego czy Wisła wynajmie całość czy część sportową. Jeśli będzie liczone oddzielnie to tym lepiej, bo mniej Wisła będzie płacić, jednak ciekawe jak to będzie z tą "wyceną", to się może zmieniać znacznie od sytuacji na rynku budowlanym. Przekonamy się już o tym niebawem, jednak aż do chwili gdy nie potwierdzi tego oficjalna informacja czuję, że ten 1% będzie od wartości całego obiektu...

Zastanawia mnie też czy Wisła w ogólewynajmie stadion, jeśli ten nie zostanie dokończony? Przecież brakuje masy rzeczy które zrobić trzeba, aby można było go wykorzystywać jako arena sportowa, nawet szatni dla piłkarzy. Te 75mln PLN są potrzebne aby obiekt zaczął funkcjonować. Nie wiem czemu Wisła miałaby nie chcieć cateringu, jeśli ten zostałby wyposażony przez inwestora.

Grzesiek7 napisał(a):Wyświetl post
ile będzie wejść na trybunę główną (zachodnią) z dolnego i górnego poziomu ?

http://stadionwisly.info/dane_techni...ionu_szczegoly

Wg tego planu będzie ich, moim zdaniem, sześć, czy tak ?
Dlaczego pytam ? Bo jeśli jest ich sześć to i sektorów na trybunie będzie sześć.
A jeśli tak, to biorąc pod uwagę narożnik jako jeden sektor, dotychczasowe D3 ma numer... 10
Nie bardzo rozumiem, chodzi o to ile będzie wejść dla kibiców na poszczególne poziomy trybuny zachodniej?
I poziom to 7 wejść, drugi tak samo - łącznie 14 wejść dla kibiców. Po 6 na piętro części "głównej" i po 1 na piętra narożnika.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 22.03.2010 o godz. 20:31.
Odpowiedz cytując