Daniel Alves napisał(a):

|
Alvarezie(gra teraz bardzo dobrze mam nadzieję, że utrzyma formę i go wykupią)
|
Nie wiem dlaczego wielu kibiców Wisły podnieca się Urugwajczykiem? Dla mnie nie gra nic nadzwyczajnego, nawet powiedziałbym, że Singlar więcej wnosił do gry. O Baszczyńskim nie będę wspominał, bo on przewyższał o wiele dwójkę wymienionych. Marcin grał bardzo ofensywnie co przekładało się na gole, w tym i jego.
DrunkerBear napisał(a):
Może to kuriozum co napiszę, ale Wisła w pucharach lepiej sobie radziła jak startowała do gry w Pucharze Europy (dawnie PUEFA). Tak jakby naszym piłkarzom ciśnienie na awans do LM podcinało skrzydła do gry w PUEFA. Dziwna sprawa, ale takie mam wnioski po obserwacjach zmagań naszych.
Tak, jako dla kibica Wisły mistrzostwo dla Lecha bardzo by bolało. Ale jeśli by awansowali do LM, to cieszyłbym się z tego. Bo po pierwsze zbieraliby punkty dla polskiej ligi. Może w jakiś sposób by to wpłynęło też na właścicieli klubów, że jednak inwestowanie w piłkę się opłaca. Może Cupiał by rzucił wtedy konkretniejszą kasą na transfery. Kto wie ;D
Zresztą co do transferów i kasy na nie, tak na prawdę okaże się jak już Wisła wróci grać na swój stadion przy 3 trybunach. Wtedy większe wpływy do kasy klubowej będą. Na bank w Wiśle potrzeba lewego obrońcy. I jednego stopera przynajmniej.
|
Ja to już dawno zauważyłem, ale i tak wole (chyba każdy sympatyk Białej Gwiazdy) jak Wisła walczy o Ligę Mistrzów, niż o mniej prestiżowy Puchar Ligi Europejskiej.