Kolejne okienko raczej znowu będzie przegrane w stosunku do Lecha. Za Lewandowskiego(pewnie z 4 mil dostaną) przyjdzie zapewne Rodinov + jeszcze będą mieli full kasy.
U nas raczej nikogo się nie uda sprzedać za rosządną cenę. Nasze gwiazdy już na równi pochyłej(pod względem transferu za dużą kasę) i jedyna dla nas szansa to zatrzymanie Marcela, Brożka i Małeckiego. W zasadzie to obecnie tych 3 piłkarzy stanowi o naszej sile. Nadzieja jeszcze nadal w Kirmie, Boguskim, Głowackim, Alvarezie(gra teraz bardzo dobrze mam nadzieję, że utrzyma formę i go wykupią) i mam nadzieję Gargule.
Trzeba coś zrobić żeby wymienić Pawełka na jakiegoś zdolniachę.
Poza tymi piłkarzami co wymieniłem to Lech jest w stanie za kasę z Lewandowskiego kupić napewno lepszych(od Diaza, Pi.Brożka, Jirsaka, Sobola, Ba, Łobodzińskiego) a przecież są to piłkarze, którzy stanowią dużą część naszej podstawowej 11.
Hipotetycznie więc:
Buric>Pawełek(a nie zanosi się na jakiś cud)
Arboleda=Marcelo
Głowacki> drugi stoper Lecha
Diaz=<Gancarczyk
Wojtkowiak=Alvarez
Krivets>=Pi.Brożek
Stilic>Garguła/Ba
Sobol=Bandrowski
Peszko>Kirm/Łobodziński
Brożek=Lewandowski
Małeck>Iniac
1 punkt za przewagę, 0,5 punkta za przewagę lub remis:
Lech w mojej ocenie już teraz prowadzi 2 punkty(co niejako odzwierciedlają aktualne wyniki).
A teraz powiedzmy, że za Lewandowskiego Lech kupuje:
Rodinov
Sobiech
Sadlok
Jodłowiec
(tymi piłkarzami od dłuższego czasu się interesują)+ zapewne jeszcze ktoś dobry z zagranicy
Na co napewno będą mieli pieniądze.
Masakra!!
Zapewne Sobiech z Sadlokiem są do wyciągnięcia za 1,5 mil razem. Rodinov pewnie z 500tys Euro, Jodłowiec pewnie za 700tys też przejdzie. Jednym słowem sprzedając Lewandowskiego Lech ma szansę jeszcze bardziej się wzmocnić i nas zdystansować.
Może dopisze nam szczęście i z kartą na ręku sprowadzimy Messiego

Sorry za lekki off top ale obecnie Lech jest naszym największym rywalem do Mistrzostwa Polski.
A my? Już widzę jak będziemy mieli choćby z 1mil euro na transfery.
Nie chcę wam podnosić ciśnienia. Ale jak jeszcze do tego Lech zajmie w tym sezonie 1 miejsce(tfu tfu) to nawet Kasperczak w następnym może nam nie pomóc w nawiązaniu walki o Mistrzostwo.
Nie wiem dlaczego nam cały czas pod górkę. Ale akurat splot różnego rodzaju okoliczności stawia na pierwszym miejscu Lecha w kontekście zdominowania naszej ligi.