Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2010, 21:41
Piszesz posty w stylu prezentowanym przez różnej maści osobników na forum onetu . Da się zauważyć , że Antek emigrant i inne osoby tego pokroju bardzo Ci imponują , ale naprawdę jest to ciężkostrawne.
Zmień język , jeżeli chcesz być traktowany przez moją skromną osobę(chociaż wątpię , żeby Ci na tym jakoś szczególnie zależało ) jako dyskutant na poziomie .

Po pierwsze nie chce mi się za bardzo oceniać każdego luźno rzuconego pomysłu w wywiadzie dla jakieś gazety , którego droga do realizacji jest daleka

Po drugie jak widać z wymienionych fragmentów jest to kontra , dla propozycji hiszpańskich , które były raczej dalej idące , bo przewidywały sankcje za niewywiązywanie się z zobowiązań .

Cytat:
"Najważniejszym celem nie powinno być teraz zaostrzanie sankcji, lecz raczej polepszenie działań prewencyjnych w ramach paktu"
Natomiast to rozwiązanie przewiduje jedynie dalej miękkie elementy z tym , że mające jeszcze bardziej prewencyjny charakter

Po trzecie , nie chcę udawać omnibusa (jak niektórzy w tym temacie) i musiałbym zapoznać się z systemami jakie panują np w takich kraju jak USA w ramach prowadzenia polityki gospodarczo/ekonomicznej i związanych z tym relacjach między budżetami stanowymi i federalnymi , żeby jakoś konstruktywnie wypowiadać się na ten temat .
Jednak okiem laika wydaje mi się , że wgląd do budżetów nie pociągał by za sobą jakichś strasznych obciążeń dla kompetencji państwa . Tylko oczywiście bez możliwości prawnego ingerowania w jego treść , czy też blokowania jego wejścia w życie . O czym zresztą nie ma ani słowa a artykule , ani nie miałby taki pomysł żadnych szans wejścia w życie .

Z tym , ze po pierwsze instrument ten wydaje mi się słabszy , aniżeli sankcje .
Po drugie nie wyobrażam sobie aby KE sprostała takiemu zadaniu.

A Twoje stanowisko ?
Załóżmy political fiction
Dlaczego w przypadku wejścia w życie tego pomysłu , Unia nie będzie rosła w siłę i obywatelom nie będzie żyło się dostatniej ?
Tylko od razu zaznaczam , że jeżeli będzie napisanie w małpiarskim stylu , to po pierwszym zdaniu przestaje czytać.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.03.2010 o godz. 21:49.