Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2010, 16:56. [22. kolejka] POLONIA Bytom - WISŁA Kraków, sobota 27.03.2010 18:15
Pierwszy mecz we wrześniu Wisła praktycznie grała na wyjeździe (z Sosnowca do Bytomia jest 15 km), padł wtedy remis 1:1, a bliżej zwycięstwa była Polonia. Nie ma w składzie Singlara, Jopa i Ćwielonga, nie ma też Skorży. Jest Kasperczak i nadzieja po przekonującym zwycięstwie z Lechią - Kraków czeka na 3 punkty. Dwa ostatnie wyjazdowe zwycięstwa Biała Gwiazda wywiozła właśnie ze Śląska (Chorzów, Wodzisław) cztery miesiące temu. Czy uda się i teraz?

Bytomianie u siebie prezentują się bardzo solidnie, w 11 meczach przegrali tylko z Ruchem. Stracili tylko 6 bramek.
Rok temu Wisła zremisowała w Bytomiu 1:1, wyrównującego gola zdobył Boguski w 73. minucie. Dwa lata temu krakowianie wygrali 2:1 (bramki Baszczyńskiego i ulubieńca forumowiczów Łobodzińskiego, z ówczesnego składu pozostała połowa zawodników).

Aktualna tabela i forma:
Kod:
1. Wisła  44  0013
2. Lech   42  3313
3. Legia  39  3001
4. Ruch   39  3013

Rywale z czołówki grają na wyjazdach: Legia w Gdańsku, Lech w Wodzisławiu, Ruch z Cracovią na stadionie Hutnika.

Zapraszam do dyskusji!
Powód: tabela po 21 kolejkach!
Ostatnio edytowane przez prober : 21.03.2010 o godz. 19:20.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując