|
Bramka Micanskiego to z pewnością bramka kolejki, ale także może spokojnie kandydować do bramki sezonu. Rzadko się widzi w polskiej lidze takie akcje.
Co do Bakero, chciałoby się powiedzieć: a nie mówiłem? O Bakero hiszpańscy dziennikarze mówili, że trener z niego żaden. Poza nazwiskiem nic nie przemawiało na jego korzyść.
Wojciechowski ma za swoje, zachowuje się gorzej niż Cupiał na samym początku. Straszny raptus, do tego źle wychowany. Boguś przynajmniej unikał publicznych wypowiedzi, jak był wnerwiony.
Prawda jest taka, że Bakero miał pieniądze na transfery i czas, by drużynę przygotować do rundy. Spokojnie powinien ją utrzymać, tymczasem sytuacja Disco staje się dramatyczna. Z drugiej strony nie wiem, czy zmiana trenera coś da. Tam co chwila jest nowy trener - więc zdezorientowani piłkarze nie wiedzą, kogo słuchać. Są faworytem do spadku.
I dobrze, bo to klub podobny do Amiki. Kupują miejsce w lidze, zmieniając Groclin na "Czarne Koszule". Do tego, w odróżnieniu od Amiki w zasadzie mają znikomą liczbę kibiców. Dla kogo ta drużyna ma grać?
Ja wolę w tej lidze drużyny z tradycjami i z kibicami: Widzew, Górnik, Gieksę, Pogoń...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|