MCX napisał(a):

Co do Kirma to zacząłem się od tej rundy zastanawiać, czy on naprawdę jest taki słaby, czy tylko udaje. Może nam jego brata bliźniaka przysłali? Przecież to jest zupełnie inny piłkarz, niż w reprezentacji. Początek miał u nas obiecujący, ale teraz? W pierwszej połowie specjalnie szczególnie zwracałem uwagę na jego grę i w efekcie po 30 minutach zapomniałem, że facet gra. Albo jest aż tak fatalnie przygotowany do sezonu i do tego zupełnie nie zgrany z resztą zawodników, albo nie chce się wysilać żeby przypadkiem jakiejś kontuzji nie złapać przed MŚ. Przykro pisać takie rzeczy, ale czy nie macie podobnego wrażenia?
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, ze Kirm coś pogra na MŚ i go sprzedamy za te 2-3 bańki, bo to jest tragedia, jak on może grać w pierwszym składzie SŁOWENI!!!
Pełna zgoda.
|
2-3 mln EUR za Kirma? jakieś podstawy tego twierdzenia? Koledzy nie wierzcie w cuda bo to kolejna bajka jak z Rogerem i rzekomo milionami jakie jest wart
1. Jeśli facet przychodzi do nas za 400 tysięcy EUR i nie ma propozycji poza Norwegią z żadnej czołowej ligi
2. Ma 25 lat i osiągnął już w standardach "zachodnich" pełnie rozwoju którą może tylko szlifować
3.
Jest znany dokładnie przez wszystkich menadżerów w Europie - to jest najważniejsze
4. Grając w Wiśle nie stał się drugim Messim czy C.Ronaldo, stoi w miejscu
Musiałby chyba z 3-4 bramki strzelić na MŚ albo nie wiem co żeby jego wartość gwałtownie podskoczyła
Bo po co ktokolwiek miałby za niego płacić 2-3 miliony euro skoro My kupiliśmy go za ledwie 400 tysięcy?
Jaki ktoś miałby w tym interes? Kirm to nie jest młody Brazylijczyk jak Marcelo który zaczął dobrze grac w Polsce i nie był wcześniej znany w Europie. To nie Małecki co do którego potencjalny kupiec mógłby myśleć że się jeszcze rozwinie.
Nie koloryzujcie gry Kirma w reprezentacji. gra tam dobrze ale On nie jest tam liderem a dobrym mocnym ogniwem. W Wiśle oczekuje się od niego że On będzie ciągnął grę a jak widać jest na to po prostu za słaby.
Dla mnie to jest poziom Zieńczuka, zero dryblingu dużo biegania i dośrodkowania.... i ta niemoc strzelecka też podobna
PS
Liczę ze mimo to Heniek dobrze go wkomponuje w zespół żeby podobnie jak reprezentacji Słowenii był mocnym ogniwem w Wiśle.