Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2010, 10:19
MCX napisał(a):Wyświetl post
Co do Kirma to zacząłem się od tej rundy zastanawiać, czy on naprawdę jest taki słaby, czy tylko udaje. Może nam jego brata bliźniaka przysłali? Przecież to jest zupełnie inny piłkarz, niż w reprezentacji. Początek miał u nas obiecujący, ale teraz? W pierwszej połowie specjalnie szczególnie zwracałem uwagę na jego grę i w efekcie po 30 minutach zapomniałem, że facet gra. Albo jest aż tak fatalnie przygotowany do sezonu i do tego zupełnie nie zgrany z resztą zawodników, albo nie chce się wysilać żeby przypadkiem jakiejś kontuzji nie złapać przed MŚ. Przykro pisać takie rzeczy, ale czy nie macie podobnego wrażenia?

kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, ze Kirm coś pogra na MŚ i go sprzedamy za te 2-3 bańki, bo to jest tragedia, jak on może grać w pierwszym składzie SŁOWENI!!!

Pełna zgoda.
2-3 mln EUR za Kirma? jakieś podstawy tego twierdzenia? Koledzy nie wierzcie w cuda bo to kolejna bajka jak z Rogerem i rzekomo milionami jakie jest wart

1. Jeśli facet przychodzi do nas za 400 tysięcy EUR i nie ma propozycji poza Norwegią z żadnej czołowej ligi
2. Ma 25 lat i osiągnął już w standardach "zachodnich" pełnie rozwoju którą może tylko szlifować
3. Jest znany dokładnie przez wszystkich menadżerów w Europie - to jest najważniejsze
4. Grając w Wiśle nie stał się drugim Messim czy C.Ronaldo, stoi w miejscu

Musiałby chyba z 3-4 bramki strzelić na MŚ albo nie wiem co żeby jego wartość gwałtownie podskoczyła

Bo po co ktokolwiek miałby za niego płacić 2-3 miliony euro skoro My kupiliśmy go za ledwie 400 tysięcy?
Jaki ktoś miałby w tym interes? Kirm to nie jest młody Brazylijczyk jak Marcelo który zaczął dobrze grac w Polsce i nie był wcześniej znany w Europie. To nie Małecki co do którego potencjalny kupiec mógłby myśleć że się jeszcze rozwinie.

Nie koloryzujcie gry Kirma w reprezentacji. gra tam dobrze ale On nie jest tam liderem a dobrym mocnym ogniwem. W Wiśle oczekuje się od niego że On będzie ciągnął grę a jak widać jest na to po prostu za słaby.

Dla mnie to jest poziom Zieńczuka, zero dryblingu dużo biegania i dośrodkowania.... i ta niemoc strzelecka też podobna

PS
Liczę ze mimo to Heniek dobrze go wkomponuje w zespół żeby podobnie jak reprezentacji Słowenii był mocnym ogniwem w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 21.03.2010 o godz. 10:22.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując