Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2010, 00:54
Na Lechię Łobodziński jest w sam raz. W jego zasiegu.

Mecz ogólnie słabiutki. Ale o tym za chwilę. Zaskoczyła mnie in plus Lechia. Grała pewną siebie piłkę,elegancko ustawieni do tego płynnie wychodzili z kontrami. Tyle tylko,że nie mają kilerów w polu karnym. Taki Traore by im się przydał chociażby. Gość,ktory bez zastanowienia potrafiłby przyłożyć, do tego byłby silny fizycznie. Tak to brakowało im kropki nad i albo umiejętności,bo to co zrobił facet zaraz na początku przy wyjściu dziwnym Pawełka,kiedy chiał go lobować,nie można nazwać inaczej jak brakiem umiejętności. Jednak naprawdę prezentowali się znakomicie. Tyleż lepiej smakuje to zwycięstwo,bo nad dobrze zorganizowanym rywalem. A wracając do nas. Tak jak wspomniałem,zagraliśmy słabo. Ale z drugiej strony Kasperczak nie miał wyboru,trzeba bylo grać na stojaka,by chłopcy nie padli zaraz na początku drugiej połowy. Udalo się dotrwać do końca,nawet nie słaniając się na nogach. Nie zmienia to faktu,że fizycznie prezentujemy się dramatycznie. Widać pewne przebłyski gry kombinacyjnej przed polem karnym. Co prawda brak dynamiki,ale widac,ze jakiś pomysł gry na jeden kontakt jest. Także in plus zaliczyłbym przesunięcie Brozka Piotra na lewą pomoc. Robi gość różnicę. Niemniej,rozegranie,zmiana tempa gry, leży i kwiczy. Jednka liczę na doświadczenie i warsztat Kasperczaka. Poprawa jest, jednak i tak wygląda to średnio. Ale jakoś jestem pewny,że za dwa mecze będziemy grać dobry,ułożony futbol. Co by o Kasperczaku nie mówić, wie co robi, jego wiedza na naszą ligę wystarcza. Już widać jaieś rozeranie rzutów wolnych, coś czego przez dwa lata u Skorzy nie istniało. No ale co tu porównywac. Karygodne jest tylko to jak można tak przygotować do rundy zespół.Będzie lepiej.

Bramka Jirsaka jak nic, Całym obwodem widac,że przekroczyla linię. Po co się czepiać. Bo nie uderzyla w siatkę,to już trzeba szukać sensacji?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując