Wyświetl pojedynczy post
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2010, 18:03
Powiem szczerze że gra Wisły mi się zaczyna coraz bardziej podobać, z dwoma wyjątkami:

- Junior Diaz

Ten gość powinien grać w co najwyżej lidze trampkarzy. Każdy go objeżdża, ani z niego dobry obrońca, ani pomocnik. Bezsensownie fauluje, wyprostowanymi nogami, ma głupie straty, a jak poda celnie to szampana można otwierać. Wystawianie go w składzie jest maksymalnym błędem. I niech on będzie reprezentantem bóg wie czego, w Wiśle gra gówniano i dla takich piłkarzy nie powinno być miejsca w podstawowym składzie Wisły.

- Jirsak

Dość mam czekania aż się "spłaci" ; "zaaklimatyzuje" czy whatever. On na boisku nie istnieje, w ostatnim meczu jedna próba prostopadłego podania to zdecydowanie za mało. Ba, który zagrał 10 (15?) minut z Bełchatowem wywarł na mnie dużo lepsze wrażenie niż Czech przez cały pobyt w Wiśle. Koniec czekania, dawania szans i udowadniania na siłę że warto było, trzeba uderzyć się w pierś i przestać w końcu osłabiać wyjściową jedenastkę takimi zawodnikami!!

Co do ogólnego systemu, myślę że chłopakom trzeba przypomnieć po co gra się w piłkę. A mianowicie po to, żeby strzelić gola. Nikt tu ocen za styl nie daje. I może to banalne to co mówie, ale mam wrażenie że oni chcą z tą piłką wjechać do bramki. Za mało strzałów jest, jeśli już są w okolicach pola karnego powinni się dużo częściej decydować na strzały.

Poza tym grają tak troche bez "jaj", tzn walki im odmówić nie można, ale czegoś brakuje. Tak kopią (ładnie bo ładnie) tą piłkę w środku boiska, ale nic z tego nie wynika. Ot, czasem ktoś źle przyjmie i idzie kontra. Liczę na to, że Heniek, w przeciwieństwie do Skorży którego bardzo lubię i cenię, nauczy ich grać szybką, ładną dla oka piłką po ziemi. Myślę teraz, tak na spokojniej, że zmiana trenera była jednak dobrym wyborem. Mam nadzieję że Heniek wydobędzie z tych piłkarzy wszystko, co najlepsze.